2010./2011. mācību gadā nedaudz palielināsies finansējums izglītībai, tātad skolotāji varētu nopelnīt vairāk.

Pedagogu darba algas likme gan netiks paaugstināta, un skolotāju atalgojums varētu pieaugt tikai uz papildu pienākumu atalgojuma rēķina, skaidro Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Dace Jansone-Klasiņa.

Zemākā darba algas likme joprojām paliks iepriekšējā līmenī – 250 latu pirms nodokļu nomaksas. Ministrijā skaidro, ka palielināsies kopējais finansējums, kas seko vienam skolēnam, un tas notiks uz kopējā audzēkņu skaita samazināšanās rēķina. Tā kā precīzs skolēnu skaits būs zināms tikai 1. septembrī, tad arī noskaidrosies, cik liels būs palielinājums. Skaidrs, ka lielākas izmaiņas būs to pedagogu maciņā, kas strādā skolās ar lielāku audzēkņu skaitu. Savukārt pedagogu arodbiedrība gatavojas diskusijai par to, vai nebūtu jāmaina pedagogu algu aprēķināšanas sistēma, pārejot uz 40 stundu darba nedēļu kā citās profesijās.

Atgādināsim, ka šāgada janvārī, salīdzinot ar 2009. gada septembri, skolotāju algas palielinājās aptuveni par 30%. Pagājušajā mācību gadā pedagogs par vienu darba likmi un papildu atalgojamajiem darbiem vidēji valstī saņēma 391 latu, informē ministrijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: