Uzņēmums "Ventspils siltums" parakstījis divus līgumus ar būvniekiem par šogad plānoto siltumtrašu rekonstrukciju Ventspilī.

SIA "Pilsbūve" veiks siltumtrases rekonstrukciju kvartālā, ko ieskauj Ganību, Pētera, Saules iela un Lielais prospekts. Savukārt SIA "T-Vita" veiks siltumtrašu rekonstrukciju Sarkanmuižas dambja posmā, Inženieru ielas kvartālā, Lielā prospekta posmā, Talsu ielas posmā un kvartālā starp Lielo Dzirnavu ielu un Ganību ielu.

Siltumtrašu rekonstrukcijas darbus plānots veikt līdz šī gada oktobra beigām.

Būvuzraudzību siltumtrašu rekonstrukcijas darbu laikā nodrošinās SIA "Geo Consultants".

Darbi tiks veikti, īstenojot projektu "Ventspils pilsētas siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana", kura mērķis ir Ventspils pilsētas centralizētās siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana, samazinot siltumenerģijas zudumus pārvades un sadales sistēmās.

Realizējot šo projektu, Ventspils pilsētā ar rūpnieciski izolētām caurulēm tiks rekonstruēti 7,4 kilometri siltumtrašu, kas ļaus samazināt siltumenerģijas zudumus pārvades un sadales sistēmās, kurināmā patēriņu, emisijas atmosfērā, kā arī avārijas riskus. Ventspils iedzīvotājiem tiks nodrošināta liekāka siltumenerģijas piegādes drošība, kas it sevišķi svarīgi ir ziemā, kad siltumenerģijas piegādes pārtraukumi nav pieļaujami.

Rūpnieciski izolēto cauruļu sistēmu galvenās priekšrocības ir minimāli siltuma zudumi un ilgs kalpošanas laiks, kā arī minimāla apkalpošana, tās ekspluatējot. Caurules ir apgādātas ar avārijas signalizāciju.

Pašlaik siltumtīklu kopējais garums Ventspils pilsētā ir 44,3 kilometri, no kuriem 79,2% ir rekonstruēti ar rūpnieciski izolētām caurulēm. Pārējie siltumtīkli pārsniedz savu normatīvo kalpošanas ilgumu un ir sliktā tehniskā stāvoklī. Pašlaik tiek izmantotas arī siltumtrases, kuras būvētas 1970.gadā un vairs nav drošas ekspluatācijā.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 2,8 miljoni latu bez pievienotās vērtības nodokļa. 1,1 miljonu latu jeb 40% no projekta attiecināmajām izmaksām līdzfinansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Projektu plānots realizēt trīs gadu laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: