Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Algu salasa meža sūnās

Ogošana un sēņošana daudziem cilvēkiem, kam ir mazas algas vai neregulāri ienākumi, ir laba iespēja beidzot kaut ko nopelnīt. Dažam par pārdotajām meža veltēm izdodas gūt iztiku visai ziemai.

Nākamgad paaugstinās māmiņalgas

Valdība atbalstījusi ierosinājumu no nākamā gada 1. janvāra samazināt ierobežojumus māmiņalgām. Tomēr demogrāfi uzskata, ka kopumā tas dzimstību neuzlabos un valdības lēmums nāks par labu tikai lielo algu saņēmējiem.


2.lpp. Viedoklis: „Jumts tek, pamati plaisā”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.
«Televīzijā, žurnālos, uz preču iepakojumiem un jebkur cilvēku ikdienas dzīvē tiek uzturēts jaunības kults. Kāpēc? Ne jau tādēļ, ka jaunais ir labāks par veco vai otrādi. Ne tādēļ, ka viens veselāks, otrs slimāks, viens gudrāks, otrs muļķāks. Nav tā, ka iepriekš minētās īpašības automātiski var piemērot vienam vai otram atkarībā no vecuma.»


3.lpp.

Uz Būšniekiem no Lietuvas

Laivu bāzi Būšnieku krastā atklājuši arī lietuvieši. Kāds kungs, lai makšķerētu ezerā, no Lietuvas brauc speciāli.


4.lpp. Kultūra. Liedags – dzejnieks un jūras pērļu zvejnieks

Sagaidot Jūras svētkus, svētdien muzejā Senču putekļi skolotāja Aija Bumbiere aicinās ielūkoties Rūdolfa Liedaga jūras dzejoļos, arī viņa pretrunīgajā personībā un meklēt atbildes viņa uzdotajām mīklām.

Mācīs attīstīt balsi un ķermeni

No 6. līdz 10. augustam Ventspilī notiks 9. Starptautiskā vokālā meistarklase. Šoreiz galvenā tēma būs veltīta 17. gadsimtā Itālijā uzplaukušajai Bel Canto dziedāšanas skolai.

5.lpp. Intervija. Krodziņa saimnieces smeķis un sāls

Rīdziniece EVIJA ANDŽĀNE- KALNIŅA Jūrkalnes Zaķukrogā saimnieko otro vasaru un piešķīrusi šai vietai savu īpašo raksturu. Sarunā Evija ļauj ielūkoties ēdināšanas biznesa virtuvē un liek aizdomāties par dažām aplamībām, ar ko sakaras savā jomā.  

6.lpp. Sports. Ar cīņas sparu un ticību

Jau ceturtdien Ventspilī startēs Eiropas čempionāts basketbolā kadetu jeb U-16 vecuma grupas izlasēm, kurā uz panākumiem cer arī ventspilnieka Ginta Fogeļa trenētie jaunie latvieši.

Pieci gadi peldēšanā

Šogad aprit pieci gadi, kopš par peldēšanas treneri pirmsskolas un skolas vecuma bērniem strādā Ludmila Spurīte, kura ir ļoti gandarīta par to, ka viņai dota tik lieliska iespēja – strādāt ar bērniem.

Konsuello ziedu un dzīvnieku pasaulē 

Pārventas bibliotēkā līdz mēneša beigām apskatāma glezniecības studijas Konsuello audzēkņu darbu izstāde. Studiju jau 12. gadus vada Alla Goļakova.


7.lpp. Otrā jaunība. Sava laika noteicēja

Savu lielāko dzīves daļu cilvēks pavada, pildot kaut kādus pienākumus – skolai, vecākiem, ģimenei, bērniem, darba devējam. Visbeidzot pienāk laiks, kad vairāk nekādu pienākumu nav un cilvēks var dzīvot sev. Šajā posmā svarīgi ar prieku aizpildīt katru dzīves dienu, uzskata Inese Matisone, pensionāre ar divu gadu pieredzi.

Dzīve sniedz visu, ko no tās gaidi

Pensijas vecums ikvienam cilvēkam nav vienkāršs pavērsiens viņa dzīvē. Neraugoties uz to, ar kādu noskaņu un dvēseles stāvokli cilvēks sagaida savu pensiju, tas vienmēr ir stress, kas saistīts ar lielām pārmaiņām ierastajā, daudzu gadu garumā veidotajā dzīves ritmā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: