Latvijas Motoklubu asociācija KURLAND BIKE MEET no 20. līdz 22. jūlijam Ventspilī pulcēja motosporta entuziastus, jauniešu un bērnu mazmoto sporta federāciju pārstāvjus, triku meistarus, kā arī  motoklubus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Norvēģijas.

Foto no "Kurland bike meet 2012" pasākumiem. Foto: Līga Rūde

Ieskats "Kurland bike meet". Foto: Elīna Krace

Vēl viens ieskats "Kurland bike meet". Foto: Oskars Jūra

Motobraucēju sacensības "Nordic Streetfighter Championship 2012". Foto: Olga Zavadilika

"Kurland bike meet noslēgums". Foto: Oskars Jūra


Kopējais dalībnieku un apmeklētāju skaits bija ap 4000.


Jau 20. jūlija vakarā Piejūras kempingā rūcināja motobraucēji, lai 21. jūlijā pulksten 13.00  demonstrētu savus dzelzs rumakus motoparādē pilsētas ielās, maršrutā Piejūras kempings - Vasarnīcu iela - Lielais prospekts – Kuldīgas iela - Raiņa iela - Sarkanmuižas dambis - Brīvības iela - Lielais prospekts - Lācplēša iela – Sarkanmuižas dambis - Lauku iela – Kuldīgas iela – Ganību iela –Lielais laukums.

Lielajā prospektā posmā no Kuldīgas ielas līdz Aleksandra ielai Latvijas Motoklubu asociācija (MCA) un Streetfighters.lv, sadarbībā ar Ventspils domi organizēja motobraucēju sacensības ”NORDIC STREETFIGHTER CHAMPIONSHIP 2012”. Šādas sacensības Latvijā notiks pirmo reizi un tajās piedalījās dalībnieki no Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas. Streetbike Freestyle ir motobraukšana ar triku elementiem un dalībnieku sniegums tika vērtēts pēc extreme flow vērtēšanas kritērijiem - tika vērtēta triku sarežģītība, tīrība, atraktivitāte, riskantums. Vērtēšanas kvalitāti un objektivitāti nodrošināja tiesneši no dažādām valstīm – Krievijas, Latvijas un arī Anglijas, kuras pārstāvis Sparky jau ir demonstrējis savas moto drifta spējas Latvijā.


Ventspils vasaras skeitparkā norisinājās „Kurland Bike Meet” Kauss Spēka Cīņā. Šajās sacensībās varēja piedalīties gan pasākuma dalībnieki, gan citi interesenti. Savukārt „Kurland Bench Press Cup 2012” sacensībās par titulu cīnījās spēcīgākie Kurzemes sportisti. Notika arī Jakutu cīņas.


Motociklistu saiets turpinājās Piejūras kempingā, kur muzicēja Novikov, Alis P, Barrel, Sestdiena un DJ Edmunds, bet plkst. 22.00 speciāli „Kurland Bike Meet 2012” noslēguma ceremonijai veidotu programmu klausītāju vērtējumam piedāvāja viena no vecākajām Latvijas elektroniskā roka grupām - „Jumprava”.


Nākamajā dienā pēc rīta zupas nobaudīšanas un atsvaidzinošas peldes jūrā motociklisti devās mājup.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: