Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Fotografē gotiņas – pelni ventus!

Govju parādes Ventspils 2012 atklāšanas pasākumā mūsu pilsētā pulcējās aptuveni 40 tūkstoši cilvēku. Govjuskulptūrasnu aplūkojamas plānotajās atrašanās vietās pilsētas parkos, laukumos un skvēros. Parāde turpinās!

Multimediālas mākslas radītājs

«Kad biju jauns, nevarēju atļauties pateikt tēvam, ka šodien nestrādāšu un gribu atpūsties. Vienmēr esmu sapratis, ka attīstīties var, investējot nākotnē, tātad izdarot vairāk nekā tiek prasīts,» saka ērģeļbūvētājs Jānis Kalniņš.


2.lpp. Viedoklis: „Nav savas galvas”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Karogs, valoda, himna, ģerbonis, valoda un nauda ir katras valsts identitātes liecības. Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš domā citādāk. Viņš uzskata, ka, iestājoties Eiropas Savienībā, mūsu valsts identitātei vairs nav lielas nozīmes un tautai vairs nav teikšanas par valsts svētumu – tās identitātes simboliem. Kusiņš uzskata, ka iestāšanās eirozonā jeb eiro ieviešana nevar būt tautas nobalsošanas jautājums, jo tas jau ir izlemts, balsojot 2003. gada referendumā.»

3.lpp.
No traumām mirst jauns sportists

Vēl pirmdienas rītā netālu no ieejas skeitparkā gulst ziedi un joprojām plīvo sveces liesmiņa, kas iedegta, pieminot Artūru Griķi, vienu no labākajiem jaunajiem Latvijas freestyle BMX riteņbraucējiem. Viņš mira no ekstrēmo sporta veidu festivālā Gheto Games gūtajām traumām.

Dzer vairāk, bet ārstējas mazāk

Sausā statistika norāda, ka pieaugusi saikne starp pārdoto alkoholisko dzērienu pieaugošo apjomu un smago noziegumu skaitu. Šogad ventspilnieki vairāk pērk un lieto alkoholu. Alkohola ietekmē sadzīves līmenī tiek veikti smagi noziegumi.

4.lpp. Politika. Prezidents sargā tautas varu

Valsts prezidents Andris Bērziņš atteicies izsludināt pieņemtos grozījumus, kas draudiznīcināt referendumus Latvijā. Saeimai tie jāizskata atkārtoti. 
Baidās no eiroreferenduma

Iespējams, dedzība, ar kādu šobrīd Latvijā cenšas padarīt referendumus par tautai nepieejamiem, izskaidrojama ar vairākiem jautājumiem, kuru nodošana tautas rokās draudētu pārvilkt svītru valdības īstenotajam politiskajam kursam.


5.lpp. Novadā. Vieni no pēdējiem Cirkales mohikāņiem

Zaļumnieku mājās Cirkalē zem viena jumta labi sadzīvo trīs paaudzes. Šeit savām vajadzībām joprojām tiek turētas gotiņas, te pajumti atraduši citiem nevajadzīgie kaķi – kādi 20.

6.lpp. Sports. Ventspils paņem punktu no Jūrmalas

Pārtrūkusi FK Ventspils četru uzvaru sērija. Latvijas futbola Virslīgas čempionāta 17. kārtas spēlē mūsējie savā laukumā nespēja uzvarēt septītās vietas īpašnieku FC Jūrmala un ieguva tikai vienu punktu par neizšķirtu (1:1).
Ceļazīmi uz Krieviju iegūst Armet

Par patīkamu pārsteigumu festivāla Ghetto Games ielu basketbola turnīrā parūpējusies viena no spēcīgākajām Latvijas komandām (ja ne pati spēcīgākā) – Armet, kas, uzvarot visās spēlēs, izcīnīja turnīra galveno balvu – ceļazīmi uz prestižo turnīru Moscow Open Krievijā.

Ozoliņa-Kovala Eiropas sešniekā

21. Eiropas čempionātu vieglatlētikā, kas norisinājās Somijas galvaspilsētā Helsinkos, uz pozitīvas nots – ar izcīnītu sesto vietu – noslēgusi Sinta Ozoliņa-Kovala, bet otra mūsu pārstāve – Latvijas rekordiste Madara Palameika – ierindojās astotajā vietā.


7.lpp. Fotoreportāža.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: