Pēc divām Latvijas III vasara olimpiādes dienām Ventspils pilsētas komanda tikusi pie 16 godalgām, bet novada sportisti izcīnījuši piecas medaļas.

Jau ziņojām par Sintas Ozoliņas-Kovales uzvaru šķēpmešanā un Laumas Grīvas panākumu tāllēkšanā, bet novada komandai zeltu vieglatlētikā sagādāja Konstantīns Savčuks, kurš bija ātrākais 3000 metru kavēkļu skrējienā. Viņa komandas biedrs Kaspars Gulbis šajā disciplīnā tika pie bronzas godalgas. Dāmu tāllēkšanā otrā bija Māra Grīva, bet šķēpmešanā kungiem sudraba medaļa Ērikam Ragam. 100 sprintā sudrabs Jekaterinai Čekelei. 

Sacensību otrajā dienā divas medaļas sarūpēja Ventspils svarcēlāji. Ulvis Bērzons triumfēja svara kategorijā līdz 69 kilogramiem, bet Ivo Liepiņš bija otrais svara kategorijā līdz 56 kilogramiem.

Novada komandai zelta medaļu izcīnīja airētājs Edijs Gruzds, pāri ar Pļaviņu pārstāvi Ralfu Lazdiņu uzvarot 1000 metru distancē divniekiem. Savukārt Irbe Kande pārī ar kandavnieci Elzu Gulbi bija otrā dāmu konkurencē, sarūpējot Ventspils novada komandai sudraba medaļu.

Jau šodien pie zelta tika vēl divi Ventspils vieglatlēti – Normunds Pūpols uzvarēja augstlēkšanā, bet Arnis Rumbenieks bija labākais soļošanā 20 kilometru distancē. Savukārt teikvando cīnītāja sarūpēja sešas medaļas – pa trim zeltiem un sudrabiem. Par uzvarētājiem kļuva Sergejs Paradņiks (+80kg), Romāns Biņkovskis (-68kg) un Jūlija Kuzmina (-57kg). Trešajā vietā ierindojās Jeļena Ozinska (- 57kg), Vitālijs Dragunas (-58kg) un Artūrs Kristapāns (-80kg).

Par Latvijas III olimpiādi var lasīt arī šeit:

Ozoliņai-Kovalei olimpiādes A normatīvs

Basketbolā divi zaudējumi

Ventspils komandai olimpiādē jau trīs medaļas

Ventspils komandai pirmā medaļa

Latvijas olimpiādes lāpa iedegta (FOTO)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: