Remontdarbu laikā pie katlumājas Brīvības ielā būvbedrē ieslīdēja un iesprūda ekskavators. Smago tehniku no bedres izdevās izcelt vien ap pulksten 2.30 naktī.

Apskati foto no notikuma vietas!

Nakts glābšanas darbu foto!

Iepretī vecajai katlumājas ēkai tiek rakta pamatīga būvbedre, taču šajā vietā ir visai augsti gruntsūdeņi, turklāt zemi pamatīgi izmiekšķēja spēcīgās lietus gāzes dienas pirmajā pusē. Būvbedrē iesprūdušais traktors centās savā gaitā izkļūt „krastā” un pamatīgi iestiga mālainajā zemē.

Notikuma vietā ieradās autokrāns Kato, taču arī ar tā jaudu bija par maz, lai no māliem izceltu smago tehniku. Pēc pāris stundu pūlēm Kato devās prom, bet traktors palika bedrē, gaidot jaudīgāku tehniku. Tā - iespaidīgu izmēru ceļamkrāns un trīs kravas auto - pie katlumājas ieradās ap pulksten pusvieniem naktī, bet ekskavatora izcelšanas operācija prasīja aptuveni divas stundas.

Lielāko laiku paņēma ceļamkrāna sagatavošana, bet ekskavatoru centimetru pa centimetram no bedres cēla ārā minūtes piecas. Lai gan bija jau visai vēla nakts, ekskavatora novietošanu uz cietas sauszemes ar aplausiem sveica vairāki desmiti skatītāju - gan tuvējo māju iemītnieki, gan cilvēki, kas atgriezās no zaļumballes. 

Jāatgādina, ka ceturtdien vakarpusē nesekmīgi beidzās mēģinājums, izvest zem Pārventas viadukta citu traktoru – tas aizķērās aiz tilta malas un izgāzās uz brauktuves. Cieta gan tilta sija, gan ielas segums, bet par bojājumu nopietnību un zaudējumu apmēriem eksperti spriedīs otrdien.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: