UEFA Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtas izlozē FK Ventspils futbolistiem tika Norvēģijas klubs Molde FK, kuram pēdējo sešu gadu laikā tā būs jau trešā vizīte Latvijā.

Pilnīgi droši var teikt, ka Molde bija viens no spēcīgākiem pretiniekiem, ar kuru izloze varēja savest kopā ventspilniekus, tā kā par sevišķi veiksmīgu to nosaukt nevar. Pagājušajā sezonā Molde izcīnīja savu pirmo Norvēģijas čempionu titulu, bet šosezon pēc 12 mačiem ieņem otro vietu, tikai par punktu atpaliekot no līderiem.

Salīdzinoši īsā laikā šim Norvēģijas klubam šī būs jau trešā tikšanās reizē ar Latvijas klubiem – 2007.gada sezonā ar 2:1 tika pieveikti Skonto spēlētāji, bet 2011.gadā spēlēts neizšķirti 2:2 ar Jelgavu (norvēģi tika tālāk, pateicoties viesos gūtiem vārtiem).

Ventspilniekiem šī būs jau ceturtā spēkošanās ar Norvēģijas klubiem. Savā pirmajā starptautiskajā sezonā 1999.gadā FK Ventspils divu spēļu summā pieveica Valarenga komandu 2:1. Nākamās divas cīņas tik veiksmīgas nebija. 2003./04. gada sezonā komanda cieta pamatīgu sakāvi pret Rosenborgs 1:10 (1:4, 6:0), bet dažus gadus vēlāk visai cerīgi cīnījās ar Brann, tomēr divu spēļu summā tika fiksēts neizšķirts, kas bija izdevīgs norvēģiem.

Viens no slavenākajiem spēlētājiem, kas savulaik pārstāvējis Molde komandu ir Ule Gunārs Sulšērs, kurš tagad ir arī šīs komandas galvenais treneris. Savukārt sastāvā savākta visai raiba kompānija, kurā netrūkst spēlētāju ar pieredzi dažāda vecuma savu valstu izlasēs.

Bez norvēģiem komandā spēlē arī leģionāri no Zviedrijas, ASV, Senegālas, Kotdivuāras, Nigērijas un Brazīlijas. Labākais vārtu guvējs Molde rindās šobrīd ir kotdivuārietis Deivijs Angans, kurš ar deviņiem vārtiem ir arī labākais čempionāta snaiperis. 

Pirmā spēle tiks aizvadīta 17./18. jūlijā, bet atbildes mačs 24./25. jūlijā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: