Gatavojoties Eiropas čempionātam basketbolā, kas jūlija otrajā pusē risināsies Ventspilī, pārbaudes spēli aizvadījusi Latvijas kadetu izlase.

U16 izlase aizvadīja treniņnometni Ventspilī, bet tad devās uz pārbaudes maču Lietuvā. Līdzīgā cīņā mūsu kadeti piedzīvoja zaudējumu 63:74, lai gan vēl otrā puslaika sākumā vadībā turējās mūsējie. Izlases galvenais treneris Gints Fogels pēc mača atzina, ka nevar pārmest komandai par attieksmes un cīņas spara trūkumu, bet ar savu iespēju realizēšanu pārāk labi neveicās.

„Trešās ceturtdaļas vidū bija 46:41. Diemžēl tad palaidām garām sāncenšu izrāvienu un ceturtajā ceturtdaļā nolūzām. Vismaz 20 punkti palika neiegūti, jo pēc labas bumbas izspēles līdz brīvām pozīcijām metieni nebija precīzi. Aizsardzībā daudzas treniņos gatavotas lietas vēl nenostrādāja. Pietrūkst fiziskā spēka. Pēc grūtajiem treniņiem puiši izskatījās pasmagi, lietuvieši šķita svaigāki un ātrāki. Grūti pateikt, kā viņi to panākuši un kāds būs efekts pēc četrām nedēļām Eiropas čempionātā,” skaidro Fogels.

Ventspilnieks Klāvs Čavars izcēlās ar septiņiem punktiem un tikpat atlēkušajām bumbām. Mačā piedalījās arī sporta skolas Spars pārstāvis Artūrs Grīnbergs.

Savukārt U20 galvenais treneris Roberts Štelmahers nosaucis 14 kandidātus, kas turpinās gatavošanos Eiropas čempionātam. Starp šiem spēlētājiem ir ar BK Ventspils uzbrucējs Andres Gražulis.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: