Par godu Valsts robežsardzes (VRS) Ventspils un Liepājas pārvaldes apvienošanas gadadienai vakar Ventspilī, Ostas ielas promenādē, notika svinīgs pasākums.

Apskati fotogrāfijas!

 Uz svinīgo pasākumu pulcējās VRS Ventspils pārvaldes personāls un vadība, kā arī viesi.

Pēc oficiālās pasākuma daļas sekoja VRS Ventspils pārvaldes kinologu paraugdemonstrējumi, kuros tika atspoguļota kinologa un dienesta suņa ikdiena un to spēja rīkoties attiecīgajā situācijā.

Varēja vērot dienesta suņa paklausību saimniekam, spēju atrast narkotiskās vielas, kā arī atrast paslēptas vai pazudušas personas. Šajā pasākumā tika iesaistīti cilvēki no malas, lai cilvēkiem rastos lielāks ticamības faktors, ka dienesta suns jau iepriekš nav iepazīstināts ar notiekošo vai personām, kuras tam jāatrod.

Kā turpinājums paraugdemonstrējumiem, bija Apskates un kontroles nodaļas personas aizturēšana sadarbībā ar kinologu un dienesta suni. Sižets izvērsās pietiekoši saspringts. Sekoja personas aizturēšana un transportēšana prom no notikuma vietas. Turpinājumā, VRS Ventspils pārvaldes un NBS Aviācijas bāzes Aviācijas eskadriļas helikoptera MI-17 paraugdemonstrējums cilvēku glābšanā uz ūdens. Ikviens varēja pārliecināties par to, ja reiz pats nonāktu šādā situācijā, tad glābēji būtu profesionāli un darītu visu iespējamo ikviena labā.

Kopumā pasākums bija piesātināts ar dažādām aktivitātēm. Varēja vērot VRS Ventspils pārvaldes kuģu parādi, kā arī kuģus apmeklēt pašiem personīgi. Turpat Ostas ielas promenādē bija izvietota telts, kurā bija apskatāms VRS Ventspils pārvaldes speciālais ekipējums. Visu ekipējumu, kas atradās teltī, interesenti varēja izmēģināt paši un uzdot sev interesējošos jautājumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: