Aizvadītie Pilsētas svētki, iespējams, mudina ne tikai uz pasīvu atpūtu, bet arī veicina svētku pozitīvo emociju tālāku attīstīšanu, raisot vēlmi papildināt savas zināšanas par jubilāres (pilsētas) ilgo un raibo pagātni.

   

Ja tas tiešām ir tā, tad Ventspils muzejs jūs laipni aicina uz kārtējo vēstures otrdienu pils vēsajos mūros.

Otrdien, 10. augustā, Ventspils muzeja galvenā krājuma glabātāja un Ventspils vēstures zinātāja Ingrīda Štrumfa plkst. 17.30 stāstīs par Ventspili un tās iedzīvotājiem it kā salīdzinoši nesenā, tomēr strauji aizmirstībā aizejošā pagātnē.

Lekcijas tēma „Ventspils sabiedrība 1920.-1930.gados". Laiks, kas dažiem vairāk vai mazāk atmiņā no savas bērnības iespaidiem, vecāku un vecvecāku stāstītā, varbūt arī lasītā. Laiks, kas saistīts ar pilsētas atkopšanos pēc Pirmā pasaules kara nodarītajiem zaudējumiem un pilsētas straujo attīstību. Laiks, par kuru vēstīs šo pilsētas posmu vislabāk pārzinošais muzeja speciālists. 

Lekcija notiks Livonijas ordeņa pils izglītības centrā, tās sākums plkst.17.30. Ieeja uz šo un arī visām citām vēstures otrdienām ir ar vasaras abonementiem, kurus var iegādāties pirms lekcijas vai arī ar muzeja ieejas biļetēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: