Pilsētas svētku laikā mazie un lielie ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti apmeklēt pasākumus bērniem.

   

Šogad Bērnu pilsētiņā svinēs tās 10. dzimšanas dienu un svētku pasākumi notiks divas dienas – sestdien un svētdien.


Sestdien, 7. augustā, plkst. 13.00 aicina uz dzimšanas dienas koncertu „No sirsniņas sirsniņai”. Ar skanīgām dziesmām un dejām mūs iepriecinās deju studija „Prieks”, vadītāja Everita Panfiļonoka, Jaunrades nama deju studija „Scorpions”, vadītāja Inga Spodiņuka, deju studija „Deguntiņš uz augšu”, vadītāja Svetlana Grundmane, popstudijas „Jūras akmentiņi” grupa, vadītāja Inga Pašāne, bērnu vokālās studijas „Karamele” grupa, vadītāja Vija Zīberga, Kultūras centra deju ansamblis „Liedags”, vadītāja Inga Liepiņa un vieskolektīvi – Ivetas Jakovļevas deju studija „Nakcītis” no Mālpils, popgrupa „Nianse” no Jelgavas, vadītāja Ingūna Kanceviča.


Koncertu vadīs Jaunrades nama Teātra studijas „Savējie” vadītāja Ineta Kalniņa.

Svētdien, 8. augustā, ierastajā laikā plkst. 12.00 vislabākais svētku rīkotājs Karlsons visus ielūdz uz muzikālu izrādi  „Sprīdītis”.


Izrāde "Sprīdītis" ir iestudējums pēc A. Brigaderes lugas motīviem jaunā un mūsdienīgā formā, apvienojot gan lelles, gan mūziku, gan tautisko, gan mūsdienu un laikmetīgo deju.


Izrādes galvenais izteiksmes līdzeklis ir kustību valoda, tāpēc iestudējums būs saprotams plašam skatītāju lokam. Izrādē „Sprīdītis” ir skolas vecuma puika, kurš dodas klases ekskursijā uz lielpilsētu un apmaldās pilsētas maldugunīs.

Kā Sprīdītim klāsies pilsētā, un vai viņš izzinās, kur ir vislabāk, uzzināsim izrādes laikā. Izrāde spēs pārsteigt un izklaidēt, taču liks arī padomāt par dzimtenes mīlestību, par laimi, ģimeni un vērtībām, kas dzīvē patiesi svarīgas.

Ikviens no mums ir Sprīdītis kādā dzīves posmā. Kad uzsākam kaut ko jaunu, kad meklējam jaunas dzīves takas, kad uzdodam eksistenciālus jautājumus: Kas es esmu? Kur ir laime? Kāda ir pasaule? Un kur man būtu vislabāk?


Izrādes režisore un horeogrāfe ir Lilija Lipora, komponiste Silvija Silava, tērpu un leļļu māksliniece Iveta Bude, scenogrāfs Egils Kupčs. Izrādē piedalās aktieri Miķelis Žideļūns, Edgars Lipors, kā arī 27. Babītes vidusskolas deju grupas.
Bērnu pilsētiņas dzimšanas dienas svinību laikā  apmeklētājiem būs iespēja arī izkrāsot un apgleznot 110cm x 80cm x 110cm kartona namiņus, tā radot jauku mazo namu pilsētiņu.

Namiņus izkrāsosim pēc atbilstošiem nosaukumiem (laimes māja, jūras māja, puķu māja, mīlestības māja, saldumu māja utt.) Pēc svētkiem namiņus turpināsim pilnveidot ik svētdienas bērnu pasākumos, kā arī atdāvināsim mūsu bērnudārziem, lai bērni varētu tos turpināt krāsot, aplīmēt un tajos rotaļāties. Namiņus nodrošinās SIA „Annahouse” , tās īpašnieces ventspilnieces Agneses Irbes vadībā.
Pasākuma noslēgumā gaidāms Karlsona burbuļsalūts un a/s „SEB banka” mūs iepriecinās ar garšīgu pārsteigumu.
Svētku pasākumu vadīs un Karlsona lomā iejutīsies kultūras pasākumu vadītāja Indra Vītiņa.

Bet pēcpusdienā, 8 augustā, plkst.15.00 visi bērni, vecāki un pilsētas viesi būs mīļi gaidīti vēl vienā lielā notikumā - Bērnu parka „Fantāzija” dzimšanas dienas svinībās „Es esmu septiņgadnieks...”.


Varēsim noskatīties muzikālu leļļu teātra izrādi „Draudzēsimies”, kurā galvenais izrādes varonis Šostiks Bostiks teic tā:
„Man ir stāsts par pasakainu mežu! Notika tas sen, vai varbūt nesen.
Iespējams jūs atpazīsiet sevi, kaimiņu vai draugu, iespējams neviens jums nebūs pazīstams!

Lielā meža mazajā pļaviņā valda miers un prieks. Vāverīte dziedādama savu jautro dziesmiņu lasa čiekuriņus, sēnes un ogas. Lidinās krāsaini taurenīši, sienāzis lēkā, vardītes kurkst, vēl kāds guļ paslēpies garajā zālē. Pēkšņi kaut kas nodārd, šņāc un dreb, kaut kas krīt un gāžas un tad iestājas klusums! Skaistā, lielā meža mazā pļaviņa izmainās.


Izrāde tapusi sadarbībā ar dabas draugiem SIA „Zaļā josta” un to vadīs Liepājas Ceļojošā leļļu teātra “Maska” aktieri. Izrādes autors Pēteris Trups, režisore Agita Lieldidža, komponists Andris Eniņš, scenogrāfs Aldis Kļaviņš, leļļu māksliniece Astra Dzērve un Ausma Neiburga, aranžētājs Normunds Kalniņš.


Arī bērnu parka „Fantāzija” dzimšanas dienas svinību laikā apmeklētājiem būs iespēja izkrāsot un apgleznot 110cm x 80cm x 110cm kartona namiņus, tā radot jauku mazo namu pilsētiņu. Namiņus izkrāsosim pēc atbilstošiem nosaukumiem (laimes māja, jūras māja, puķu māja, mīlestības māja, saldumu māja utt.).

Pēc svētkiem namiņus turpināsim pilnveidot ik svētdienas bērnu pasākumos, kā arī atdāvināsim mūsu bērnudārziem, lai bērni varētu tos turpināt krāsot, aplīmēt un tajos rotaļāties. Namiņus nodrošinās SIA „Annahouse” , tās īpašnieces ventspilnieces Agneses Irbes vadībā.

Pasākuma noslēgumā gaidāms Karlsona burbuļsalūts un a/s „SEB banka” mūs iepriecinās ar garšīgu pārsteigumu. Svētku pasākumu vadīs un Karlsona lomā iejutīsies kultūras pasākumu vadītāja Indra Vītiņa.


Ieeja pasākumos bez maksas. Svētku pasākumus finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome un a/s „SEB banka”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: