Ja Ventspils mēru Aivaru Lembergu nominētu Ministru prezidenta amatā, viņš savu valdību veidotu no profesionāļiem tajā vai citā jomā, sacīja Lembergs.

 Ja teiktu, ka viņam padomā jau visi iespējamie nākamās valdības ministri, viņš lielītos. Tomēr viņam jau esot zināmi cilvēki, ko viņš aicinātu valdībā. Tās ir izcilas personības, vadītāji, kam nav lietu, ko nevar izdarīt, vienīgais jautājums ir, kā to darīt, par potenciālajiem ministriem izteicās Lembergs un piebilda, ka tie ir cilvēki, kas tieši nedarbojas politikā, bet ir ar izcilu pieredzi savās jomās, ziņo LETA.

Lembergs vairākkārt uzsvēra, ka esot orientēts uz profesionāļiem, labākais risinājums ir savienot politiķi un profesionāli vienā personā, bet nekādā gadījumā nevar būt speciālists visās jomās.

Uz jautājumu, vai viņš patiešām domā, ka varētu ieņemt premjera amatu, Lembergs sacīja, ka tas atkarīgs no vēlētājiem. Viņš neesot domājis, ka varētu ieņemt kādu no ministra krēsliem. "Neesmu izskatījis iespēju ieņemt ministra krēslu," piebilda Lembergs.

Kā ziņots, ilggadējais Ventspils mērs, Latvijas bagātāko un ietekmīgāko cilvēku sarakstos regulāri minētais, dažādos noziegumos apsūdzētais un atsevišķos attaisnotais Lembergs ir atteicies kandidēt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarakstā rudenī gaidāmajās 10. Saeimas vēlēšanās.

Lembergs pastāstīja, ka līdz pēdējam brīdim nav varējis izšķirties, vai kandidēt Saeimas vēlēšanās, un šo lēmumu viņš pieņēmis, braucot automašīnā uz preses konferenci.

Ventspils mērs piebilda, ka viņš joprojām paliek ZZS izvirzītais premjera amata kandidāts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: