Projektā „Atjaunojamo energoresursu izmantošana siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai Pludmales Akvaparkā, Ventspilī” Pludmales akvaparkā noslēgušies darbi pie siltumsūkņu uzstādīšanas, kurus veica SIA „Samrode”.

Projekta laikā tika veikta esošo elektrisko caurplūdes ūdens sildītāju nomaiņa uz energoefektīviem gaisa siltumsūkņiem, kā rezultātā tiks samazināta patērētā elektroenerģija par aptuveni 4 reizēm. Elektroenerģijas ietaupījums ļaus saglabāt akvaparka apmeklētājiem biļešu cenas esošajā līmenī, neskatoties uz strauji pieaugošajām elektroenerģijas cenām.

Gaisa siltumsūkņu izmantošana ir viens no veidiem kā tuvināties Latvijas starptautisko saistību izpildei CO2 emisiju samazināšanas, atjaunojamo energoresursu, enerģētiskās neatkarības un vides aizsardzības jomās, tāpēc projekta ietvaros plānots uzstādīt iekārtas ūdens sildīšanai.

Darbības princips plānotajiem agregātiem ir sekojošs: gaisa ūdens-siltumsūkņi saņem siltumu no āra gaisa un ar siltummaiņa palīdzību sasilda ūdeni, kas tiks izmantots akvaparka klientu dušu telpās, pirtī un pamatā baseinos. Šī tehnoloģija prasa relatīvi nelielus ieguldījumus, viegli instalējamas un ar augstu efektivitāti darbojas līdz apmēram -1° C temperatūrai, kas atbilst akvaparka darba specifikai – tas ir atvērts apmeklētājiem tikai laika periodā no 1. jūnija līdz 31. augustam.

Kopējās projekta plānotās izmaksas ir 83 738,48 LVL, no kurām attiecināmās izmaksas ir 69 081,17 LVL, un atlikušo daļu veido PVN 14 657,31, kas ir neattiecināmās izmaksas. 75% no projekta attiecināmajām izmaksām jeb 51810,88 LVL veido Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: