Izglītības un zinātnes ministrijā izvēlētas desmit profesionālās izglītības iestādes, kuru modernizācijai no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem būs pieejami 75 miljoni latu otrajā projektu atlases kārtā.

Starp pretendentiem uz atbalstu ir arī Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centrs "Ventspils Profesionālā vidusskola", kuras projekta februārī tika apturēta. Toreiz tika nolemts ERAF mācību aprīkojuma modernizācijas un infrastruktūras uzlabošanas projektus profesionālās izglītības programmu īstenošanai turpināt īstenot 15 profesionālajās skolas, savukārt 18 skolās – arī Ventspilī – apturēt.

Lēmums tika skaidrots ar vēlmi panākt maksimālu atdevi un efektivitāti ERAF līdzekļu ieguldījumiem profesionālās izglītības reformas īstenošanā un izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošanā. Taču no labajiem nodomiem spraucās arī politiskais īlens. Diez vai kāds var noliegt, ka Ventspils arodskolas tehniskais aprīkojums atbilst modernajām prasībām, tomēr šai skolai savas nepieciešamības būs jāpierāda vēlreiz.

ERAF projektu iesniegšanas termiņš otrajā projektu iesniegumu atlases kārtā plānots ne vēlāk kā 2013. gada pirmais ceturksnis un projekta īstenošana un plānoto rezultātu sasniegšana pieļaujama līdz 2015. gada 31 .augustam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: