Šodien jau divpadsmito reizi Ventspilī norisinājās bērnu svētki „Saules stundas pilsētā", veltīti Starptautiskajai Bērnu aizsardzības dienai.

Apskati foto!

Šogad svētkos piedalījās 1300 bērnu un jauniešu vecumā no 2 līdz 18 gadiem.

Apmeklētājus iepriecinās un līdzdarboties aicināja:

  • Vieskolektīvi - modes deju studija „Elfa””(Roja), vadītāja Eva Fricberga; pūtēju orķestris „Auseklītis” (Rīga), vadītājs Haralds Bārzdiņš; deju studija „Glamorous dance” (Rīga), vadītāja Monta Zaķe; modeļu studija ”T-Models”, direktore Tatjana Jaremčuka (Liepāja); Triāla sporta klubs „Karters”(Ugāle).
  • Ventspilnieki - brāļi Andrejs un Alberts Kozlovi no ZPIKC „Ventspils Profesionālās vidusskolas”; 1.ģimnāzijas un Mūzikas skolas apvienotais pūtēju orķestris (vadītājs Dainis Brauns); Mūzikas vidusskolas audzēkņi (vadītāja Astra Plostniece); popstudija „Jūras akmentiņi” (vadītājas Lūcija Boitmane, Inita Dzelme, Inga Pašāne); mūzikas studija „Mazā prinča planētas” (vadītājas Anitra Niedre, Rudīte Tālberga); bērnu centra „Karamele” audzēkņi (vadītājas Ieva Grēgere, Ļena Novikova, Lienīte Grieze); deju studija „Prieks” (vadītāja Everita Panfiļonoka); deju studija „Deguntiņš uz augšu” (vadītāja Svetlana Grundmane); Jaunrades nama deju studija „Scorpions” (vadītāja Inga Spodiņuka); hip hop deju apvienība „Rock Generation Crew”; Jaunrades nama dziedātāji (vadītāja Marita Koha); Jaunrades nama tautisko deju kolektīvi (vadītājas Judīte Zīberga un Dana Liepājniece); sporta skolas „Spars” audzēkņi; Ventspils vispārizglītojošo skolu audzēkņi; Ventspils  pirmsskolas Izglītības iestāžu audzēkņi.

Svētku pasākumus vadīja bērnu pasākumu vadītāji Maija Kalniņa, Ingars Gudermanis  (Liepāja), radošās apvienības „Pārsteigumu karuselis” mākslinieki (Rīga), Artūrs Romanovs, Sarmīte Sedliņa (Rīga), Līga Stebere un Ineta Vanaga (Valmiera), radošās grupas „Amazing” mākslinieki (Tukums),  Indra Vītiņa (Ventspils),  radošās darbnīcas vadīs Ventspils Skolēnu Jaunrades nama, Mākslas skolas, Ventspils Bibliotēkas pedagogi.

No plkst. 11.00 - 11.30 dalībnieki pulcējās Lielajā laukumā, kur visus gaidīja Pilsētas Karlsons un notika “sasveicināšanās rituāli”, iepazīšanās ar svētku viesiem un atkalsatikšanās ar mazo ventspilnieku iemīļotajiem un pazīstamajiem tēliem, kuri iepriekš viesojušies Bērnu pilsētiņā un Bērnu parkā „Fantāzija”.

Plkst. 11.35 svētku gājiens (no Lielā laukuma pa Lielo prospektu līdz Bērnu pilsētiņai), kurā kopā ar dalībniekiem tika aicināti piedalīties gan pilsētas viesi, gan mazie un lielie ventspilnieki ar pašu gatavotiem karodziņiem, baloniem un mīļākām rotaļlietām. Gājiena dalībniekus pavadīja  Rīgas pūtēju orķestris „Auseklītis” un  1. ģimnāzijas un Mūzikas skolas apvienotais pūtēju orķestris.

Uz „Lielās koncerta skatuves” svētkus atklāja popstudija „Jūras akmentiņi”, Ventspils bērnu dārzu „Varavīksne”, „Pasaka”, „Margrietiņa”, „Rūķītis”, „Eglīte”, Vāverīte”, „Zvaigznīte”, „Zīlīte”, „Saulīte”, „Bitīte” audzēkņi,  Jaunrades nama jaunākie audzēkņi  no deju grupas „Čabulīši” un bērnu tautiskā deju kolektīva.

Koncertu turpināja starptautisko deju konkursu un festivālu laureāti deju teātris/baleta studija „Grande”. Bet mazās modes dāmas un viņu mammas iepriecināja Liepājas modeļu studija ”T-Models”, kā arī bērnu vokālā studija „Karamele”, piedāvājot Ventspils veikala „Šokolāde” jaunākās apģērbu kolekcijas bērniem. Jautru un krāsainu programmu izdejoja svētku ciemiņi no modes deju studijas „Elfa” (Roja). Svētku noslēgumā apmeklētājus pārsteidza Ventspils mūsdienu deju studija „Prieks”, „Deguntiņš uz augšu”,  „Scorpions” audzēkņi  ar  Lielo dejas maratonu.

Uz „Mazās koncerta skatuves” savus talantus dejošanā, dziedāšanā un muzicēšanā  izrādīja Ventspils skolu un Mūzikas skolas audzēkņi, popstudija „Jūras akmentiņi”, mūzikas studija „Mazā prinča planētas”, Jaunrades nama bērnu vokālie ansambļi, mūzikas pulciņa „Saulstarēni” un vokālās studijas „Karamele” audzēkņi.


Norises vietas „Nāc arī tu sporto!” apmeklētāji varēja skatīt sporta skolas „Spars” sporta veidu nodaļu paraugdemonstrējumus un priekšnesumus. Bet pauzītēs piedalīties „Annels” kustīgajās atrakcijās.


Radošajās darbnīcās Ventspils Bibliotēkas, Jaunrades nama un Mākslas skolas audzēkņi un pedagogi gādāja par īpašu un radošu atmosfēru, lai ikkatrs mazs vai liels saņemtu patiesu prieku par paša izgatavotajiem darbiņiem.


Norises vietā „Pašu mazāko draiskuļu saiets” mazuļi varēja iedraudzēties ar Teletūbijiem, noskatīties Liepājas Ceļojošā teātra „Maska” mini leļļu izrādes, samīļot un aprunāties ar teātra lellēm. Mammām un tētiem bija lieliska iespēja iesaistīties rotaļlietu sakārtošanas, tornīšu salikšanas sacensībās un zīmēšanas konkursiņos, kā arī piedalīties oriģinālāko bēbīšu braucamo izstādē.


Norises vietā „Ķepošanās festivāls” bērnus priecēja satikšanās ar cilvēka labākiem draugiem – suņiem. Varēja vērot Sarmītes suņu skolas un  Talsu kinoloģiskā kluba audzēkņu paraugdemonstrējumus, aktuālākās modes tendences Takšu kluba audzēkņu izpildījumā.  Iepazīt  lielāko, mazāko, smagāko un vieglāko suni, ar visgarāko un visplānāko kažociņu.

Norises vietā „Vilka kunga spēļu placis” Vilka kungs no multfilmas „Nu, pagaidi” bērnus aicināja piedalīties zaķa bumbošanās un vilka riņķošanās sacensībās, jautrajā cirka spēlē, radošajās darbnīcās „Zirneklītis”, „Raibie zaķkāposti”, kā arī pārvērst savu sejiņu krāsainu.


Norises vietā „Street party" uz improvizētas skatuves muzicēja jauniešu auditorijā iecienīti hip hop mākslinieki Grafomāns un Fakts, uzstājās deju grupa „Glamorous Dance” (Rīga), kā arī Ventspils hip hop deju apvienība „Rock Generation Crew”. Savas prasmes demonstrēja velotriāla kluba „Karters” dalībnieki un vietējie Stieņu Supermeni - brāļi Kozlovi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: