Latvijas Republikas Satiksmes ministrija un SIA “Ventspils lidosta” parakstīja līgumu par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta “Ventspils lidostas attīstības projekts” īstenošanu.

Projekta mērķis ir nodrošināt Ventspils pilsētas sasniedzamību, veicināt tās attīstību un konkurētspēju un radīt priekšnoteikumus regulāro reisu uzsākšanai.

“Šis projekts ir ļoti nozīmīgs Kurzemes reģiona attīstībai, jo līdztekus esošajiem transporta veidiem – sauszemes un ūdens, plāno pilnveidot Ventspils sasaisti ar Rīgu un dažādiem starptautiskajiem galamērķiem arī ar gaisa transportu,” norāda satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Projektā paredzēts veikt lidostas skrejceļa pagarināšanu līdz 1500 metriem, lidjoslas nostiprināšanu, tai skaitā skrejceļa drošības zonas izveidi, lidlauka drenāžas sistēmas izbūvi un atjaunošanu, perona seguma remontu, manevrēšanas ceļa paplašināšanu, apgaismojuma sistēmas iegādi, ierīkošanu un uzstādīšanu, elektroapgādes sistēmas rekonstrukciju, angāra izbūvi, kā arī žoga izbūvi.

Projekta īstenošanas rezultātā Ventspils lidosta spēs nodrošināt regulāru iekšzemes gaisa satiksmi maršrutā Ventspils-Rīga-Ventspils. Projekta īstenošana veicinās arī starptautisko gaisa satiksmi no Ventspils lidostas uz galamērķiem Skandināvijā, Rietumeiropā un NVS valstīs.

Šobrīd Ventspils lidosta nodrošina tikai vispārējās aviācijas apkalpošanu, turklāt tās skrejceļa garums nav pietiekams, lai tā spētu uzņemt regulāros reģionālos pasažieru pārvadājumos plaši izmantotos gaisa kuģus bez lidojuma attāluma un svara ierobežojumiem.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 2253360 latu, tai skaitā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums 85% apmērā jeb 1915356 latu no projekta attiecināmajām izmaksām. Projekta plānots īstenot līdz 2014.gada 2.ceturksnim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: