Latvijā daļa būvnormatīvu neatbilst mūsdienu Eiropas prasībām, tāpēc jāpaaugstina kvalitātes prasības gan projektēšanas, gan būvniecības posmos, - šodien preses konferencē sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Ventspils pilsētas domes Attīstības komisija izanalizējusi defektus, ko projektētāji un būvnieki pieļāvuši ielu būvniecībā. "Ņemot vērā ļoti lielo darbu apjomu, defektu nav daudz, bet tomēr tie ir, tāpēc analizējam, kāda ir cēloņseku sakarība. Ventspils ir vienīgā vieta Latvijā, kur celtnieki garantē piecu gadu kvalitāti. Ja piecu gadu laikā kvalitātē parādās problēmas, viņi tās novērš par savu naudu," apgalvoja Lembergs.

"Mēs domājam, ka vajadzētu pilnveidot kontroles sistēmu - gan stadijā, kad tiek izstrādāts projekts, gan stadijā, kad tas tiek realizēts. Mēs arī esam konstatējuši, ka virkne Latvijas būvnormatīvu, pēc mūsu domām, neatbilst mūsdienu Eiropas prasībām un ir nepamatoti vieglāki nekā, piemēram, Vācijā," norādīja Ventspils mērs. Pēc Lemberga domām, stingrākas prasības vajadzētu noteikt, piemēram, attiecībā uz granīta šķembu cietību un pamatu nestspēju.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: