Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sūdzas par psiholoģisko teroru

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārbaudes kļuvušas arvien agresīvākas, sūdzas tirgotāji un uzņēmēji. Ierēdņi piekasās pie katra sīkuma, savā centībā krietni apsteidzot ES regulas.

Pa pilsētu staigā aļņi

Pēdējā nedēļā aļņi manīti gan uz Ventspils ielām, gan pludmalē. To ganīšanā iesaistījusies gan pašvaldības policija un glābšanas dienests, gan arī mežinieki. Speciālisti stāsta, ka alnis var būt arī bīstams cilvēkiem.

2.lpp.Viedoklis “Absurdā sterilitāte”, laikraksta “Ventas Balss” galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Šodien laikrakstā publicējam kārtējo stāstu, kā valsts iestādes spiež uzņēmējus uz ceļiem, šoreiz – Pārtikas veterinārā dienests.»

3.lpp.

Venti atkal plūc laurus

Ventspils mārketinga pasākums par valsti valstī ieguvis atzinību vēl vienā prestižā reklāmas festivālā, kur apbalvots ar sudraba medaļu. No zelta ventus šķīrušas vien žūrijas šaubas par to, vai tiešām rindas pēc tiem bijušas tik garas.

Septiņas reizes nomērīja un... parakstīja līgumu

Parakstot līgumu par sauskravas termināļa būvniecību, sākusies Ventspils brīvostas attīstības iespējamo virzienu ilggadējo pētījumu īstenošana. Jauno termināli būvēs starp diviem tiltiem Ventas kreisajā krastā un to izmantos koksnes pārkraušanai.

4.lpp.5.lpp. Fotoreportāža. Pilsēta vēl sakārtotāka un skaistāka

Ventspils ir dinamiska pilsēta. Ar dažādiem jaunumiem iedzīvotāji tiek lutināti visai bieži. Šis gads nebūs izņēmums. Pie skaistām un labiekārtotām telpām un teritorijām tiek publiskās ēkas, skaisti objekti top gan mūsu pašu cilvēku, gan tūristu priekam. Ja saliekam visu kopā, gaidāmo jaunumu komplekts ir diezgan iespaidīgs.

6.lpp. Sports. Galda hokejisti iesildās pirms Eiropas cīņām

Gatavojoties Eiropas čempionātam galda hokejā, kas no 8. līdz 10. jūnijam notiks tepat Latvijā, Rīgā, Ventspils Jaunrades namā notika pilsētas atklātais čempionāts galda hokejā junioru, dāmu un veterānu nominācijās.

Leitim bronza otrajā posmā

Latvijas spēkavīru čempionāta otrā posma nakts sacensībās Kandavā ventspilnieks Mareks Leitis atkāpās par vienu pozīciju, salīdzinot ar pirmo posmu, un finišēja trešais, bet otro reizi labākais izrādījās talsenieks DainisZāģeris. 

Virves vilcējiem trīs uzvaras

Notikušas Latvijas atklātā čempionāta virves vilkšanā pirmā posma sacensības, kurās pie trim uzvarām tikuši Velkoņa sportisti; svarīgākajā svara kategorijā – līdz 700 kilogramiem – viņi gan palikuši tikai otrajā vietā.

7.lpp. Teātra namā dzirdēsim Traviatu

7. augustā teātra namā skanēs Džuzepes Verdi opera Traviata. Ventspilī šo iestudējumu redzēsim, pateicoties Siguldas opermūzikas svētku rīkotājam Dainim Kalnam.

Vēroja Kurzemi francūža acīm

«Pilsētas ielas ir platas un plašas. Gaisma ir spilgta, sāļš vējiņš norāda uz neredzamās jūras tuvumu,» grāmatā Kurzeme... francūža acīm Ventspili tēlojis Žans Pols Kofmans.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: