Sestdien no plkst. 13.30 Dzirnavu laukumā notiks pasākums „Domā zaļi. Dari radoši”, kas tiek organizēts Zilā karoga pacelšanas svētku ietvaros.

Pasākuma mērķis ir veicināt auditorijas potenciālu, popularizējot zaļo domāšanu un saudzīgu attieksmi pret apkārtējo vidi.


Brīvdabas pasākuma apmeklētājiem būs pieejamas kopumā piecas dažāda satura radošās darbnīcas. Darbnīcu „modesTalka” piedāvās ciemiņi no Rīgas - biedrība „Humana People to People in Latvia”, un tās mērķis ir piešķirt jaunu dzīvi lietotiem, vairs nevajadzīgiem apģērbiem. „modesTalka” aicinās ventspilniekus sanākt kopā, dalīties pieredzē, labi pavadīt laiku un izveidot sev jaunu tērpu vai aksesuāru no visdažādākajiem apģērbu gabaliem. Lai piedalītos radošajā darbnīcā nav vajadzīgas priekšzināšanas. Katrs dalībnieks tiek mudināts ņemt līdzi apģērbus un aksesuārus, kuri ikdienā vairs netiek izmantoti, bet varētu noderētu par pamatu jaunu lietu radīšanai.


Otra darbnīca, ko piedāvās rīdzinieki, noteikti iemantos mazo apmeklētāju atzinību. Darbnīcā „Cimdu Dukša draugu darbnīca” vientuļš cimdiņš pārtaps CIMDUDUKSĪ, bet bērnu zeķbikses - ZEĶUZAĶĪ. Bērni un viņu vecāki tiks aicināti veidot rotaļlietas no lietām, kuras ikdienā vairs nav nepieciešamas - zeķītēm un cimdiņiem.


Savukārt biedrība „Radi Vidi Pats” no Liepājas piedāvās divas ļoti atšķirīgas aktivitātes. Viena no darbnīcām būs „Radi savu paku maku”, kurā no sulas un piena pakām tiks gatavoti praktiski, ikdienā izmantojami maciņi. Darbnīca rosinās apmeklētājus atcerēties par atkritumu šķirošanu, kā arī pārdomāt savus ikdienas pirkumus.


Otra liepājnieku piedāvātā aktivitāte būs saistoša ikvienam velokultūras cienītājam, jo piedāvās iespēju iemēģināt spēkus ērmriteņa stūrēšanā.

Pasākuma laikā uz skatuves koncertēs mūziķi Ūdrītis un Ilona Balode, kā arī Biruta Ozoliņa un DJ Monsta.

Zilā karoga pacelšanas svētkus finansiāli atbalsta Ventspils Pilsētas dome un Ventspils Brīvosta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: