Valdība vakar pieņēma noteikumus, kas paredz vienotas prasības ārstniecības iestādēs radīto atkritumu, tostarp infekciozo, aso un anatomisko atkritumu, apsaimniekošanai.

Noteikumi par ārstniecības iestādēs radīto atkritumu apsaimniekošanu nosaka prasības ārstniecības iestādēs radīto sadzīves un bīstamo atkritumu savākšanai, priekšapstrādei, uzglabāšanai iestādes teritorijā un to transportēšanai, kā arī definē ārstniecības iestāžu radīto atkritumu grupas.

Noteikumi sagatavoti, pamatojoties uz Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Attīstības programmas un Pasaules Vides fonda īstenoto projektu.

Jau rakstījām, ka pilotprojektā piedalījās divas Latvijas slimnīcas, tai skaitā Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī. Pilotprojekts ilga aptuveni divus gadus. Tā laikā mūsu slimnīca ieguvusi audu sadalīšanas iekārtu anatomisko atkritumu apstrādei, veikta termometru nomaiņa, veiksmīgi pārejot uz jauniem digitālajiem termometriem, kā arī uzlabota medicīnisko atkritumu apsaimniekošana un transportēšana visos līmeņos. Ventspils slimnīca ieguvusi aprīkojumu un tehnoloģijas 56 tūkstošu latu vērtībā. To visu pilnā apmērā finansēja Pasaules Vides fonds.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: