Otrdien plkst 17.00 pie Ventspils Galvenās bibliotēkas ieejas kopā ar rakstnieci Kristīni Ulbergu un dzejnieku Andri Akmentiņu notiks jaunā Kristīnes Ulbergas romāna „Zaļā vārna” atvēršana.

„Es ļoti mīlu putnus, jo tie ne sēj, ne pļauj - viņi tiešām ir brīvi,” saka Kristīne Ulberga, piesakot savu ceturto romānu „Zaļā vārna” (izdevējs Dienas grāmata). Raimonda Gerkena un Latvijas Rakstnieku savienības 2011. gada oriģinālromānu konkursa laureātdarbs ir veltījums visiem, kas dzīvē zaudējuši brīvību. Tas ir apskaužami dzīvīgs un asprātības caurvīts darbs par „nepanesamās esamības vieglumu”.


Kristīnes Ulbergas romāna Zaļā vārna ir tas vienīgais eksemplārs pasaulē, kuru sastopot un pieņemot, „dzīve mainās – vientuļie vairs nav tik vientuļi, skumjie – tik skumji, un arī esamība rādās gaišākos toņos” (G. Berelis). Pati Kristīne saka, ka Zaļā Vārna „ir kā cilvēka īstākā puse. Nevis labākā, bet tieši nemākslotā, īstā”.


Par zaļo vārnu (Coracias garrulus) ir zināms, ka tā ir vidēja auguma zaļvārnu dzimtas (Coraciidae) putns, kas pieder zaļo vārnu ģintij (Coracias), kas ligzdo Eirāzijas rietumu daļā un Āfrikas ziemeļos, ziemo Āfrikā, reti sastopamas arī Latvijā.


Kristīnes Ulbergas Zaļās Vārnas spārnu atvēršanas dienā būs iespēja tuvāk iepazīt šo savādo putnu, tā klātbūtni savā dzejā un dziesmās minēs arī dzejnieks Andris Akmentiņš.


Lietus gadījumā Zaļā vārna ielidos Galvenās bibliotēkas pasākumu zālē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: