Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pareizticīgo baznīcai jauna balss

Pagājušās nedēļas beigās Ventspili pieskandināja Sv. Nikolaja Brīnumdarītāja pareizticīgo baznīcas jauno zvanu skaņas.

Čigānzēns gūst smagu elektrotraumu

Desmit gadus vecs čigānpuika Pārventā ielīdis transformatoru būdiņā, kur guvis smagu elektrotraumu. Par viņa dzīvību tagad cīnās mediķi Rīgā.

2.lpp. Viedoklis “Piens un cukurs – par velti ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

««Tie, kuriem tagad ir 80 un pat 90 gadi, fiziski un garīgi ir daudz stiprāki par mūsu paaudzi,» intervijā atzīst ventspilniece Simona Grieze. Viņas secinājumu pamats ir novērotais Ventspils slimnīcā, kur paiet Simonas ikdienas darba gaitas.»

3.lpp.

Lielajā laukumā varēs rotaļāties

Pašā pilsētas centrā – Lielajā laukumā – aizvadītās nedēļas nogalē parādījās trīs gotiņas. Kā izrādās, tur top bērnu rotaļu laukums.

Ledus halles rekonstrukcija atlikta

Pēc nesekmīgas iepirkuma procedūras nolemts pagaidām atlikt Olimpiskā centra Ventspils Ledus halles rekonstrukciju, ko bija paredzēts veikt šajā vasarā.

Ūdensvads blakus, bet dzīvo bez ūdens

Iedzīvotāji no Blaumaņa ielas 7 daudzdzīvokļu mājas dzīvo bez kvalitatīva dzeramā ūdens, lai gan ūdensvads ir tikai dažu metru attālumā no viņu mājas. Vienīgais ūdens avots, kas ir pieejams mājas iedzīvotājiem, ir aka pagalmā.

4.lpp. Kriminālziņas. Arī zagļiem sākas mazdārziņu sezona

Mazdārziņos parādās pirmā raža, un tas ir rosīgs laiks ne tikai dārzeņu audzētājiem, bet arī zagļiem.

Kā izvairīties no auto apzagšanas

Pēc apdrošināšanas sabiedrību aplēsēm, par mantām, kas nozagtas no automobiļa salona, īpašniekiem tiek nodarīti vidēji 250 latu lieli zaudējumi.

Veikalu apzadzējam piespiedu darbs

Ventspils tiesa ar piespiedu darbu sodījusi veikalu apzadzēju. Viens no cietušajiem apsūdzētajam nodarīto piedevis, kas viņa sodu būtiski mīkstināja.

5.lpp. Kultūra.Izdota Ulbergas Zaļā Vārna

Prozaiķe Kristīne Ulberga tikusi pie savas ceturtās grāmatas, kas pērn pamanīta Gerkena un Rakstnieku savienības romānu konkursā.

Tulkojot atrod vārdu gaišumu

Palaikam Ventspilī parādās Sergejs Moreino, kuram šopavasar iznācis eseju krājums Frāze un līdzsvars. Viņš iztulkojis arī nupat Krievijā izdoto Mairas Asares grāmatu Zona ārpus laika.

Radīt tas ir dzīvot

Galvenajā bibliotēkā var apskatīt skolu mākslas pedagogu darbu izstādi.

6.lpp. Sports. Fišers – Latvijas čempions bodibildingā

Mūsu Roberts Fišers, izcīnīdams Latvijas bodibildinga čempiona titulu, kļuvis arī par pirmo ventspilnieku, kuram šāds sasniegums ir bijis pa spēkam.

Volejbolisti pieliek punktu ar ceturto vietu

VK Ventspils volejbolisti ar izcīnītu ceturto vietu Talsu novada atklātajā volejbola čempionātā noslēguši šo sezonu, ko var uzskatīt par ļoti veiksmīgu, jo tās laikā ticis triumfēts divos turnīros.

7.lpp. Intervija. Dzīve ir kā kafijas krūze

Uz skatuves SIMONA GRIEZE ir ļoti enerģiska un pļāpīga, reizēm viltīga un nedaudz koķetīga. Savukārt ikdienā viņa ir sirds cilvēks, kurš dara daudz, bet sevi neslavē, strādājot slimnīcas Neiroloģijas nodaļā un procedūru kabinetā. Ventspils teātra aktrise lepojas ar savu ģimeni, jo tuvākie cilvēki bijuši ar viņu kopā gan priekos, gan bēdās. Šopavasar Griežu ģimenei pievienojies Simonas un viņas vīra Ulda mazdēliņš Matiass. Nu dzīve kļuvusi vēl krāsaināka! 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: