Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Vāc ziedojumus Artūra glābšanai

Ventspils Augstskolas students Artūrs Spulle nesen pārsteidza Ventas Balss lasītājus ar atklātu interviju. Šobrīd ir nepieciešama palīdzība, lai glābtu viņa dzīvību.

Google Street kuriozi arī no Ventspils

Nesen Google palaistajā Latvijas karšu skatījumā Street View interneta lietotāji pamana arvien jaunus misēkļus. Par amizantu attēlu parūpējušies arī ventspilnieki. 

 

2.lpp.Viedoklis “Banānu republika”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Biežāk nākas lietot teicienu darvas piliens medus mucā, bet, runājot par Samantas brīvprātīgo un nesavtīgo darbu Āfrikā , gribas to pārfrāzēt, sakot, ka ventspilnieces paveiktais Āfrikā bijis kā medus piliens darvas mucā. Šādu alegoriju lietoju ne jau tādēļ, ka afrikāņi ir melni, bet mēs – gaišākas ādas krāsas –, bet tādēļ, ka Rietumnieku vairākus gadu simtus Āfrikā piekoptā koloniālā politika tiešām to padarījusi par bēdu ieleju.»

 

3.lpp.

Šogad pilsētas budžets turīgāks

Veiksmīga nodokļu iekasēšana pašvaldības budžetā un aktīva Eiropas fondu apgūšana kļuvusi par iemeslu grozījumiem Ventspils galvenajā finanšu dokumentā 2012. gadam. Pilsētas budžeta ieņēmumi pieauguši par 1,65 miljoniem latu, izdevumi – par 0,51 miljonu latu.

Arodskolas modernizācija vēl aizvien kavējas

Valdība piešķīrusi papildu finansējumu profesionālo skolu modernizācijai, kas palielina arī Ventspils arodskolas izredzes šogad sākt īstenot vērienīgās būvniecības ieceres. Projektu priekšatlasē mūsu profesionālā vidusskola ieguvusi otru augstāko vērtējumu Latvijā.

Sūdzēšanos ietekmē pilnmēness

Ir cilvēki, kuriem dažādi kreņķi un ķibeles ir pastāvīgi līdzbiedri, kas liek ieņemt kaujinieciski pozīciju, rakstīt sūdzības par kaimiņiem, izsaukt pašvaldības policiju un visādi citādi skaļi kliegt par neapmierinātību ar dzīvi un apkārtējiem.

 

4.lpp.

Atbalstīti kultūras projekti

Novada domes Finanšu komiteja nolēmusi piešķirt 3500 latu dažādu kultūras pasākumu organizēšanai, filmas un grāmatas izdošanai, kā arī privatizētas daudzdzīvokļu mājas karoga masta uzstādīšanai.

Gāliņciemā atrod zemeszvēzi

Svētdien, rosoties savā piemājas dārzā Gāliņciemā, Signe un Vilnis izraka zemesvēzi. Kukainis bija noslēpies 20 centimetru dziļumā.

 

5.lpp. Intervija. Reālā Āfrika ventspilnieces acīm

SAMANTA ŠULCE ir atgriezusies no misijas Āfrikā, kur vairāku ciematiņu iedzīvotājiem palīdzēja tikt pie skolas un dzeramā ūdens, dodot cerības uz labāku nākotni. Taču Latvijā Samanta pagaidām neatgriezīsies. Šobrīd viņa Dānijā misijai apmāca citus brīvprātīgos, cerot arī pati uz karsto kontinentu doties vēlreiz.

 

6.lpp. Sports. VentspilsVEF duelī pārāki rīdzinieki

Otro gadu pēc kārtas par Latvijas Basketbola līgas čempioniem kļuvuši VEF Rīga basketbolisti, kas sērijā līdz četrām uzvarām ar 4:1 pieveica mūsu BK Ventspils.

Plēsniekam pasaules junioru sudrabs

Mūsu jaunais un talantīgais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, uzstādot divus jaunus Latvijas rekordus, izcīnījis pasaules junioru vicečempiona titulu.

Žolnerovičam uzvara Rīgas pusmaratonā

«Skrējiens savā ziņā bija visai vientuļš, jo visi skrējēji, pat kenijieši, ļoti prātīgi sāka sacensības, tāpēc jau kopš pirmā kilometra devos atrāvienā un tā arī viens sasniedzu finišu,» ne pārāk aizraujošos Nordea Rīgas pusmaratona notikumus atceras Valērijs Žolnerovičs.

 

7.lpp. Reportāža. Svin Pārventā un muzejos, pūš parkos un vingro

Nedēļas nogalē abos pilsētas krastos cilvēka svinēja Muzeju nakti, notika Pārventas svētki, Starptautiskais aerobikas festivāls, Ventspils IV Starptautiskais jauniešu pūtēju orķestru festivāls, arī Ģimenes dienai veltīts pasākums. Labais laiks un pasākumu rīkotāju prasme nojaust, kādas ir ventspilnieku un pilsētas viesu intereses, radīja patiesu gandarījumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: