Ceturtdien Ventspilī tiks aizvadīta ceturtā Latvijas Basketbola līgas fināla spēle, kas BK "Ventspils" basketbolistiem var izrādīties pēdējā iespēja vēl kaut ko mainīt sērijas gaitā, jo pēc trim cīņām ar 3:0 vadībā izvirzījies Rīgas VEF.

Sērijas pirmās divas spēles risinājās pēc faktiski identiska scenārija – pirmajā puslaikā kaut cik līdzīga cīņa, bet otrajā pārliecinoši vadību pārņem rīdzinieki. Tā vien šķita, ka arī trešajā mačā nebūs nekā jauna, tomēr šoreiz kurzemnieki prata saņemties un pat bija tuvu savai pirmajai uzvarai.

Lai gan pēdējās ceturtdaļas sākumā komandas šķīra pat 15 punkti, pirms pamatlaika pēdējā uzbrukumā tablo rādīja neizšķirtu, bet bumba bija BK "Ventspils" rīcība. Pēdējās metiens tika uzticēts Džamaram Jangam taču tas izrādījās nedaudz par īsu. Sekoja pagarinājums, kurā veiksmīgāki izrādījās rīdzinieki, sērijā panākot jau 3:0.

Sērijas trešajā spēlē ventspilnieku rindās beidzot atmodās Mamadi Dianē, kurš guva 21 punktu, savāca piecas bumbas zem groziem un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Savukārt VEF rindās pirmo produktīvo maču aizvadīja Sandis Valters, gūdams 15 punktus. Ventspilnieki krietni bija samazinājuši kļūdu skaitu (vien astoņas pret VEF desmit), taču cīņā par atlēkušajām bumbām atkal pārāki bija rīdzinieki – 34:26.

Sērijas aritmētika nu ir pavisam vienkārša – jebkurš VEF panākums komandai būs zelta vērtē, bet BK "Ventspils" basketbolisti, lai turpinātu sēriju, nav tiesību uz neveiksmēm. Gundars Vētra pēc sērijas trešās spēles solīja, ka komanda darīs visu, lai rīdzinieki nebūtu jādzer šampānietis Ventspilī, bet jau mača sākumā būs redzēs, cik daudz apņēmības atlicis komandai.

Ja pirmdien Rīgā ventiņiem būtu paveicies vairāk, nav šaubu, ka ceturtdien Olimpiskā centra "Ventspils" basketbola hallē risinātos cīņa uz dzīvību un nāvi. Tagad kurzemniekiem būs jāsavāc pēdējās pārliecības druskas un jācenšas ieiet vēsturē – līdz šim vēl neviens LBL finālsērijā nav atspēlējies no 0:3. Tā taču arī var būt laba motivācija turpināt cīnīties?

Rīdzinieku treneris Ramūns Butauts pēc sērijas trešā mača bija ļoti saērcināts par komandas attieksmi spēles ceturtajā ceturtdaļā, un jādomā, ka Ventspilī komandu dzīs uz priekšu visu visiem spēkiem. Kas būs spēcīgāka – VEF vēlme pēc iespējas ātrāk noslēgt sezonu vai BK "Ventspils" vēlme neļaut sāncenšiem priecāties viņu laukumā - tas arī triumfēs sērijas ceturtajā mačā


Šajā spēlē arī tiks noskaidrots veiksmīgākais BK "Ventspils" sezonas abonementa īpašnieks – lielākais loterijas veiksminieks tiks pie dāvanu kartes no "Tallink". Vēl divi veiksminieki saņems abonementu nākamajai sezonai.

Mača sākums šoreiz Ventspilij nedaudz neierasts – pulksten 19.30.


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: