Šorīt Ventspilī iedzīvotāji sūdzējušies par stipru smaku Ventspils Augstskolas tuvumā, Inženieru ielā.

Ventspils domes Vides uzraudzības nodaļas vadītāja Ilga Zīlniece kā varbūtējo smakas iemeslu minēja benzīna pārkraušanu Ventspils ostas 33.piestātnē, ko veic "Ventspils nafta termināls".

 

Lai gan iedzīvotāji sūdzējušies par spēcīgu gāzes smaku, Vides uzraudzības nodaļa kā varbūtējo smakas iemeslu min benzīna pārkraušanu. Nelabvēlīgo meteoroloģisko apstākļu dēļ, kas varētu būt smakas izplatīšanās iemesls, samazināts pārkraušanas ātrums. Ventspilī pašlaik ir niecīgs vēja stiprums – ap četriem metriem sekundē –, un bezvēja gadījumā situācija ir visnelabvēlīgākā, jo smaku izkliede nenotiek tik labi.

 

"Ventspils nafta termināls" samazinājis benzīna pārkraušanas ātrumu, lai nodrošinātu labāku smakas izkliedi. Tiek ziņots, ka spēcīgās smakas dēļ šodien pat pārtrauktas dažas lekcijas Ventspils Augstskolā.

 

Darbinieki, kurus uzņēmums bija nosūtījis kontrolēt gaisa kvalitāti, ziņo, ka pašlaik naftas produktu smaka pilsētā vairs nav jūtama, informēja SIA "Ventspils nafta termināls" sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Nagla.

 

Ventspils mērs Aivars Lembergs pirms pāris nedēļām komentējot jautājumu par smakām pilsētā, atzina, ka šāda problēma pastāv un informēja, ka nopietni tiek strādāts pie ierobežojumiem attīstībā tām kompānijām, kuras nerūpēsies par aromātisko produktu pārkraušanas procesa sakārtošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: