Zilais karogs šovasar Latvijā plīvos desmit publiskajās peldvietās un divās jahtu ostās, informēja "Vides izglītības fonda" pārstāve Ilze Grunska.

Zilo karogu saņēmusi Ventspils pilsētas pludmale, Lielā Stropu ezera peldvieta un "Stropu vilnis" peldvieta Daugavpilī, Vakarbuļļu peldvieta Rīgā, Abragciema kempinga peldvieta Engurē, "Mārtiņsalas" peldvieta Kuldīgā, Radžu peldvieta Jēkabpilī, stadiona pludmale Liepājā, savukārt no Jūrmalas pludmalēm Zilais karogs plīvos Jaunķemeru un Dzintaru pludmalē.

Savukārt no Jahtu ostām Zilais karogs piešķirts Liepājas jahtu centram un Pāvilosta "Marina".

Jau ziņots, ka šodien Latvijā tiek atklāts peldsezonas oficiālais sākums.

Zilā karoga kampaņas norise šogad tūrisma sezonā solās būt ļoti interesanta. Šovasar pirmo reizi, veicot sezonas kontroles un sniedzot katram iedzīvotājam iespēju izteikt viedokli, tiks noskaidrots, kura šajā sezonā būs Latvijas labākā peldvieta ūdens kvalitātes, servisa, informācijas un infrastruktūras aspektos, kā arī atbildīgā un saudzīgā attieksmē pret apkārtējo vidi.

Zilā karoga kampaņas gaitā un sadarbojoties ar starptautisko Baltijas jūras projektu "Marlini" sezonas laikā tiks pievērsta liela uzmanība cilvēku radīto atkritumu problēmai Baltijas jūrā un peldvietās, un tas notiks ne tikai Zilā karoga peldvietās, bet visā Latvijas piekrastē kopumā.

Zilā karoga programma ir viena no piecām globālā "Vides izglītības fonda" programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomās.

Kopā pasaulē pagājušajā gadā Zilais karogs plīvoja vairāk nekā 3650 peldvietās un jahtu ostās 46 pasaules valstīs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: