Olimpiskā centra Ventspils pilsētas basketbola čempionāta finālā iekļuvusi vienība Statoil un sporta skolas Spars pirmā komanda. 

Čempionāta pusfinālā Statoil bez jebkādām problēmām ar 94:80 (32:20, 24:16, 22:16, 16:28) apspēlēja Ventspils Augstskolas pirmo vienību. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Pēteris Rudzājs, bet 19 ači Nika Neverčika kontā. Savukārt studentu rindās kārtējo reizi neapturams bija Viesturs Kohs, kurš izcēlās ar 29 punktiem.

Daudz spraigāks un intriģējošāks izvērtās otrs pusfināls, kurā tikās Baltijas Ekspresis un Spars 1. Ceturtās ceturtdaļas vidū sporta skolēni bija ieguvuši diezgan komfortablu 12 punktu pārsvaru (56:44), ko gan nespēja noturēt līdz mača pamatlaika beigām. Spēles pēdējās sekundēs uzvarai tuvāk pat bija Ekspreša basketbolisti, bet viņu pēdējā uzbrukumā mestais metiens izgriezās no groza stīpas, un tas nozīmēja, ka pirmās 40 minūtes noslēdzās neizšķirti (65:65).

Pagarinājums pagāja jau daudz rezultatīvākā spēlē, kurā ar 17:12 pārāki izrādījās sporta skolas basketbolisti (visā mačā – ar 82:77). Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U19 vecuma čempions un vērtīgākais spēlētājs Andrejs Gražulis, kas guva 23 punktus, bet zaudētājiem labākais ar 18 bija Mārtiņš Vīnbergs.

Čempionāta fināls notiks jau šo svētdien plkst. 14.

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: