Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ugunsdzēsēji jubilejā uzņem ciemiņus

Latvijas ugunsdzēsējiem par tradīciju kļuvis ugunsdzēsības dzimšanas dienu svinībās izrādīt savu saimniecību visiem interesantiem, un šogad viesus uzņēma arī Latvijas dzelzceļa Ventspils ugunsdzēsēju komanda.

Vairo savas pilsētas labklājību

Apbalvoti lielākie nodokļu maksātāji Ventspilī.

2.lpp.Viedoklis “Ķīļa desmit lati ”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Latvija divdesmit gados tikusi pie Krištopana ceļa, Godmaņa krāsnīm, Šlesera buldozeriem un citām saimniecībā noderīgām lietām. Drīzumā skolotājiem, iespējams, izdosies tikt arī pie Ķīļa desmit latiem.»

3.lpp.

Briest skolotāju protesti

Turpinās nesaskaņas starp pedagogiem un izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli. Kamēr ministrs sola skolotājiem piena upes ķīseļa krastos, ja vien tiks izstrādāts jauns motivācijas plāns, izglītības darbinieki prasa ne tikai solījumus, bet arī konkrētus aprēķinus un lēmumus par algu paaugstināšanu jau no nākamā mācību gada.

Šodien – muzeju diena, rīt – nakts

Šodien, Starptautiskajā muzeju dienā, visi pilsētas muzeji savas durvis vērs bez maksas, bet rīt uz tiem būs jādodas tumsas aizsegā, jo tiks atzīmēta Muzeju nakts.

Par smakām prasa skaidrojumus

Ventspils reģionālā vides pārvalde no Ventspils nafta termināla prasa paskaidrojumus, kāpēc aizvakar bezvēja laikā netika samazināts benzīna pārkraušanas ātrums, kā rezultātā pilsētā bija jūtama spēcīga smaka.

4.lpp. Vide. Moricsala. Dabas aizsardzības vēsture

Šogad Latvijā atzīmē pirmās īpaši aizsargājamās dabas teritorijas – Moricsalas dabas rezervāta – dibināšanas simtgadi. Ievērojamais gadskaitlis rosina pārlūkot dabas aizsardzības vēsturi mūsu zemē.

Dārziņš uz balkona

Vasaras krāsas puķēs un augos uz daudzstāvu namu balkoniem priecē kā pašus stādītājus, tā arī garāmgājējus. Tomēr ne visi zina, ka uz balkona var izaudzēt ne tikai košumaugus. Kastēs un podos tikpat labi aug arī garšaugi un dārzeņi.

Vidumupītē apmetusies ūdensvistiņa

Ventspilnieki pamanījuši, ka Vidumupītē uzturas un, iespējams, arī ligzdo putniņš, kas nekādā gadījumā nav pierastā upītes iemītniece meža pīle.

5.lpp. Vairo savas pilsētas labklājību

6.lpp. Sports. Vingrotājas debitē Eiropas čempionātā

Trīs mūsu pilsētas vingrotājas – Sabīne Goša, Anastasija Viņņicka un Sabīne Kornijānova –, pārstāvot Latvijas izlasi, debitējušas Eiropas junioru komandu čempionātā vingrošanā un izcīnījušas 19. vietu.

Basketbola seniori izcīna Latvijas zeltu

Latvijas čempionātā basketbolā senioriem 40+ vecuma grupā triumfējuši Ventspils basketbolisti, kas visas sezonas garumā nav piedzīvojuši nevienu zaudējumu, taču dabūjuši krietni pasvīst izšķirošajos mačos.

Piedalās olimpiādei veltītā pasākumā

Vācu kultūras biedrības pārstāvji bija aicināti uz Latvijā dzīvojošo tautību bērnu un jauniešu sporta svētkiem, šogad tie bija veltīti XXX olimpiskajām spēlēm Londonā.

7.lpp. Reklāma.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: