Ventspils muzeja Amatu māja, sadarbībā ar fotogrāfu Juri Presņikovu organizē fotoplenēru, kurā fotogrāfi radīs skaistāko Ventspils apkārtnes govju portretus. Plenērs noslēgsies ar fotoizstādi, kuras atklāšana Amatu mājā notiks Muzeju dienā 18. maijā plkst. 16.00.

Šodien fotogrāfi devās fotosesijā uz Ventspils novada Jūrkalnes pagastu, lai dabā dokumentētu skaistākās Latvijas zilās. Plenērā piedalās: Sandijs Liepājnieks, Ance Ziobrovska, Aleksandra Sokure, Sandra Feldmane, Aivars Ķesteris un Juris Presņikovs.

Govju fotoportretu izstādes norises laikā būs iespējams balsot par sev tuvāko/skaistāko govs portretu. Izstādes noslēgums iecerēts 30. jūnijā, Govju parādes ‘2012 laikā. Plenēra laikā tapušo materiālu izmantos arī Govju parādes ‘2012 ieskaņas pasākumā Rīgā, Dzelzceļa muzejā, 14. maijā.

Par Latvijas zilo govju izcelsmi ir vairākas versijas, viena no tām - lībiešu teika, kas stāsta, ka tās nākušas no jūras - "Reiz jūras meita iznākusi no jūras ganīt govis svešās ganībās. Saimnieks viņu noķēris un atņēmis govis. Jūras meita aizgājusi atpakaļ jūrā raudādama, bet septiņas zilās govis palikušas šeit. Tagadējās zilās govis visas ir no tām.” Mūsdienās pēc Valsts ganāmpulka reģistra 2010. gada datiem Latvijā kā Jūras meitas govju pēcteces tiek audzētas 1240 zilās govis un vismaz dažas no tām šogad maijā tiks pie saviem portretiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: