Ventspils viesnīca Raibie logi ir viens no pirmajiem tūrisma objektiem, kas ieguvis Q Latvia kvalitātes zīmi.

Kvalitātes sistēma Q Latvia veidota pēc Šveices kvalitātes sistēmas parauga, lai celtu viesmīlības kultūru un tūrisma pakalpojumu kvalitāti, līdz ar to veicinot arī tūrisma pakalpojumu sniedzēju reputācijas un konkurētspējas pieaugumu. Šāda prakse jau daudzus gadus ir populāra arī vairākās citās Eiropas valstīs.

Q Latvia šogad tika pasniegta pirmo reizi. Kvalitātes zīmes Q Latvia piešķiršanu organizē Tūrisma attīstības valsts aģentūra sadarbībā ar nozares ekspertu komisiju. Pirmās kvalitātes zīmes Q Latvia ieguvuši deviņi tūrisma pakalpojumu sniedzēji – viesnīca Raibie logi, Mežotnes pils un Bīriņu pils, Turaidas muzejrezervāts, Valmiermuižas alus darītava, kā arī divi Rīgas un Talsu, Saulkrastu un Kuldīgas Tūrisma informācijas centri.

Īpaša bija novērtējumu sadaļa, ko aizpildījis slepenais viesis. Pie katra kvalitātes zīmes pretendenta devās parastam klientam maksimāli pietuvināts speciālists, kas izmantoja tūrisma uzņēmuma sniegtos pakalpojumus, rūpīgi tos novērtējot pēc dažādiem kritērijiem, piemēram, cik atsaucīgi darbinieki atbild uz e-pasta vēstulēm, vai ienākušais klients tiek uzrunāts, kā tiek sniegta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: