Latvijā vieni no ietekmīgākajiem tvītotājiem politiskajā jomā ir Aivars Lembergs, Roberts Ķīlis un Edgars Rinkēvičs, liecina sabiedrisko attiecību aģentūras "Mediju Tilts/Burson-Marsteller" pētījums.

Desmit visietekmīgākie "Twitter" konti Latvijā sarindoti alfabētiskā secībā pēc tvītotāja adreses: Lembergs, Ķīlis, Rinkēvičs, Edmunds Sprūdžs, Jurģis Liepnieks, Aleksejs Loskutovs, Māris Zanders, Nellija Ločmele, Nils Ušakovs, Valdis Dombrovskis.

"Kopējais desmit ietekmīgāko politisko tvītotāju sekotāju skaits sasniedz 70 000, kas pēc auditorijas lieluma jau ir salīdzināms ar vadošajiem medijiem. Šis pētījums ilgtermiņā dos reālu iespēju saprast, cik lielā mērā komunikācija "Twitter" vidē ietekmē politiķu popularitāti un individuālo atbalstu plusiņu veidā vēlēšanās," norādīja "Mediju Tilts/Burson-Marsteller" pārstāve Laura Minskere.

Pētījums atklāj, ka starp politiskajiem tvītotājiem Latvijā ir politiķi, žurnālisti, politiskie konsultanti. Iegūtie dati parāda, ka vidējais sekotāju skaits ir 7087, 90 dienās veikto retvītu skaits - 1724, personas pieminēšanu skaits 90 dienu laikā ir 1062 reizes.

Desmit ietekmīgākie politiskie tvītotāji tika noteikti, izmantojot datus no sistēmas "klout.com", kas tiek izmantots "Twitter" konta ietekmes mērīšanai. "Klout.com" analizē iesaistes līmeni sociālajos tīklos un veido "KloutScore" jeb punktu reitingu, kas ir balstīts uz mērījumos iegūtajiem datiem, tādējādi palīdzot lietotājiem noteikt savu ietekmes līmeni sociālajos tīklos.

Pārējās valstis, kas tika ietvertas šajā pētījumā, ir Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Kanāda, Ķīna, Francija, Vācija, Indija, Indonēzija, Itālija, Japāna, Meksika, Krievija, Saūda Arābija, Dienvidāfrika, Dienvidkoreja, Turcija, Lielbritānija, ASV un Eiropas Savienība, ietverot Latviju, Nīderlandi, Poliju, Portugāli, Spāniju un Zviedriju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: