Sociālā projekta „Latvijas Dižvietu MĀJAS karte” organizatori informē, ka vēl tikai līdz 26. aprīlim interaktīvajā vietnē www.majaslegendas.lv ikviens aicināts balsot par Latvijas dižvietām – vietām, kur rodas stāsti par Latviju.

Projekta „Latvijas Dižvietu Mājas karte” mērķis ir veicināt iedzīvotāju interesi, un aizrautību apceļot Latvijas novadus un to dižākās vietas, kas glabā dārgu mantojumu par Latvijas un tās iedzīvotāju vēsturi.

Aicinām balsot arī par Ventspils dižvietām, kas piedalās balsojumā:

  • Kategorijā MEŽŠ Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs – balsot var šeit.

Kopš projekta uzsākšanas par izvirzītajām īpašajām 80 vietām četrās dižvietu kategorijās ZEME, MĀJA, ŪDENS un MEŽS kopumā jau saņemtas vairāk nekā 4500 balsis. Uz šo brīdi visvairāk iedzīvotāju balsis saņēmušas tādas dižvietas kā Ventas rumba, Āraišu ezerpils, Pokaiņu mežs un Staburags.

Normunds Labrencis, projekta „Latvijas Dižvietu MĀJAS karte” idejas autors: „Aicinām projektā iesaistīties ikvienu Latvijas iedzīvotāju, lai vēl nedēļās garumā balsotu un noteiktu īpašākās Latvijas dižvietas, pie kurām tiks uzstādītas „Latvijas MĀJAS Dižvietas” atpazīšanas zīmes. Šī brīža balsojuma rezultāti starp potenciālajām 12 dižvietām ierindojuši objektus dažādos Latvijas nostūros, sākot ar Eiropā platāko ūdenskritumu Ventas rumba Latvijas Rietumos līdz pat gleznainajiem Daugavas lokiem Austrumu robežas tuvumā. Liels gandarījums, ka balsojumā par Latvijas dižvietām iesaistījušies cilvēki no visas Latvijas!”

Atgādinām, ka balsojums par Latvijas dižvietām turpinās līdz 26. aprīlim, un tas notiek 4 kategorijās: zeme, māja, ūdens un mežs.

Kategorijā ZEME iespējams balsot par Latvijas dižākajiem kalniem, pakalniem, alām un dižakmeņiem. Kategorijā MĀJA balsojums notiek par muižām, pilīm, baznīcām un citām dižām ēkām. Savukārt kategorijā ŪDENS - par upēm, ezeriem, strautiem, avotiem un ūdenskritumiem, un kategorijā MEŽS - par Latvijas dižākajiem parkiem, mežiem un dižkokiem.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: