Iestājoties pavasarim, Ventspils pilsētā gatavojas ieslēgt pilsētā darbojošās strūklakas. Plānots, ka visas strūklakas atsāks darbu līdz 19. aprīlim.

Pēc ziemas strūklakām tiek veiktas tehniskās apkopes, kas ietver strūklaku baseinu tīrīšanu, pašu strūklaku dekoratīvo elementu daļu attīrīšanu no nogulsnēm un uzspodrināšanu, kā arī visu ziemā noņemto tehnoloģisko iekārtu uzstādīšanu.

Ventspilī kopumā ir septiņas strūklakas ar dažādu noformējumu – Jaunpilsētas laukumā atrodas strūklaka „Saules laiviņas”, Dzirnavu laukumā – no dzirnakmeņiem veidota strūklaka, pie Ventspils Augstskolas izvietota strūklaka „Lāses”, Ostas ielas promenādi rotā strūklaka „Kuģu vērotājs”, bet Pārventas centru – strūklaka „Kāpu priede”. Ventspilī darbojas arī divas peldošās strūklakas – Vidumupītē pie Lielā prospekta un Reņķa dārza dīķī.

Šajā gadā norisinās arī jaunas strūklakas projektēšana. To iecerēts izbūvēt pilsētas centrā – liepu alejas galā pie Jūras ielas Ganību un Kuldīgas ielas krustojumā. Jaunās strūklakas idejas autors ir tēlnieks Gļebs Panteļejevs, un strūklakas nosaukums ir „Lietussargs”. Paredzētās strūklakas dekoratīvā daļa būs bronzas atlējuma skulptūra lietussarga formā. Strūklaku paredzēts izvietot pilsētā 2013. gada pavasarī. 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: