Ekonomikas ministrijas piedāvātā jaunā atbalsta programma, līdzfinansējot investīcijas ražošanas telpu izveidei vai modernizācijai lielākajās Latvijas pilsētās, ir pareiza ideja, tikai solītais atbalsts ir pārāk mazs, - šodien preses konferencē savu viedokli pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs.

"Par sešiem miljoniem latu var izbūvēt divas ražošanas ēkas. Kuras ir tās lielās pilsētas, kurās izbūvēs katrā pa vienai ražošanas ēkai? Tāds ir mans pirmais jautājums," norādīja Lembergs.

Savus aprēķinus Lembergs pamatoja ar konkrētu piemēru, - nākamnedēļ tiks parakstīti līgumi par trīsdimensiju attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcas būvniecību Ventspilī. 4300 kvadrātmetrus lielas ražošanas ēkas būvniecība šīs rūpnīcas vajadzībām izmaksās 3,4 miljonus latu. Līdz ar to par sešiem miljoniem latu, kāds ir atbalsta programmas apmērs, var uzbūvēt divas nepilnus 4000 kvadrātmetrus lielas ražošanas ēkas. Lai septiņās lielajās pilsētās uzbūvētu katrā pa vienai šādai rūpnīcai, būtu nepieciešams vismaz 21 miljons latu, norādīja Lembergs.

"Pati Ekonomikas ministrijas doma, ka to vajadzētu darīt, ir absolūti pareiza. [..] Es tikai saku, ka tas ir ļoti maz. Taču tas, ka viņi tajā virzienā sāk domāt, ir ļoti labi," piebilda Lembergs.

Jau ziņots, ka EM šogad piedāvās jaunu atbalsta programmu, līdzfinansējot investīcijas ražošanas telpu izveidei vai modernizācijai lielākajās Latvijas pilsētās (izņemot Rīgu) sešu miljonu latu apmērā, vakar, tiekoties ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvjiem, norādīja EM pārstāvji.

LETA



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: