Šodien plkst. 18.00 Teātra namā Jūras vārti, ar Zviedrijas Karalistes vēstniecības Latvijā atbalstu, atklās fotoizstādi „Zviedrija no putna lidojuma”.

Izstādē būs apskatāmas iespaidīgas aerofotogrāfijas, kas attēlo zviedru galvaspilsētu Stokholmu un Mēlara ezera reģionu.

Izstādes autors ir Krievija dzimušais zviedru fotomākslinieks Dmitrijs Karpenko, kas Zviedrijā dzīvo un darbojas jau no pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem. Pirms trim gadiem fotogrāfs ieguva pilota sertifikātu un beidzamajos gados aizrautīgi nodevies Stokholmas un tuvāko novadu iemūžināšanai no sava nelielā lidaparāta Cessna augstumiem.

Autoram lieliski izdevies ne tikai iemūžināt Zviedriju no augstuma, bet arī smalki un niansēti parādīt šīs ziemeļzemes dabas apbrīnojamo krāsu bagātību, dabiskos toņus, gaismu un ēnu rotaļas.

Fotogrāfs, kas ir arī lidotājs vēlas ar saviem darbiem ne tikai parādīt savas otrās dzimtenes skaistumu, bet arī rosināt cilvēkos interesi par šo un daudzējādā ziņā apbrīnojamo valsti, kur kapitālisms tik veiksmīgi savijies kopā ar sociālismu, bet tehnoloģiju un rūpniecības attīstība notiek, saglabājot neskartās dabas skaistumu.

Izstāde ir kā Rietumu bankas dāvinājums Zviedrijas Karalistes vēstniecībai, kas pašlaik rīko ceļojošās izstādes visā Latvijā.

Izstāde būs apskatāma līdz 8. maijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: