Aicinājumam izteikt ierosinājumus par iespējamo Ventspils starptautiskā ziedu paklāju festivāla devīzi atsaukušies 67 cilvēki, tostarp daži piedāvājuši vairākus iespējamos devīzes variantus, informē "Ventspils labiekārtošanas kombināts" apzaļumošanas iecirkņa meistare Inga Reinholde.

Priekšlikumi saņemti ne vien no vietējiem iedzīvotājiem, bet arī no Lietuvas un Ukrainas. Iedzīvotāji rosinājuši, ka ziedu paklāju festivāla devīze varētu būt "Ziedu kūka Ventspilij", "Bērnība", "Pikniks zaļumos", "Latvija no putna lidojuma", "Ziedu pasakas". Tie ir tikai daži no piedāvātajiem devīzes variantiem. Žūrijas komisija, kurā būs Ventspils domes, Ventspils labiekārtošanas kombināta un Ventspils Kultūras centra pārstāvji, līdz 17. aprīlim izlems, kāda būs ziedu paklāju festivāla devīze.

Ziedu paklāju festivāls notiks Ventspils pilsētas svētku laikā no 3. augusta līdz 5. augustam.

Ventspils starptautiskais ziedu paklāju festivāls šogad notiks jau divpadsmito reizi. Iecerēts, ka floristi šogad veidos ziedu paklājus sešu kvadrātmetru platībā, brīvi izvēloties paklāja ģeometrisko formu.

Starptautiskais Baltijas ziedu paklāju festivāls ik gadu piesaista lielu dalībnieku un skatītāju uzmanību. Ziedu paklāju veidošanā piedalās ne tikai Latvijas floristi un ziedu mīļotāji, bet arī dalībnieki no ārvalstīm.

Iepriekšējos gados ziedu paklāju festivālam ir bijušas dažādas devīzes, piemēram, "Raksti", "Laiks", "Vasaras vīzijas", "Vēja spēles", "Krāsainās pasakas", "Tilti", "Ziedu sakta" u.tml.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: