19. aprīlī plkst. 13.00 Užavas pamatskolā Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projekta „Un pasaka nebeidzas” ietvaros notiek literārs pasākums, kas veltīts populārā latviešu bērnu un jauniešu rakstnieka Māra Runguļa daiļradei.

Vienlaicīgi pasākums Užavas pamatskolā ir arī 4.-5. klašu skolēnu literārā konkursa „Kaķu ģenerāļa detektīvstāsts” noslēgums. Pie jaunajiem Užavas pagasta lasītājiem un rakstītājiem ierodas arī pats grāmatas „Kaķu ģenerālis” autors Māris Rungulis.

Šī grāmata ir detektīvstāsts, kas lasītāju aizved visai patālu pagājušā gadsimta Liepājā. Tolaik daudz kas bija citādi, tomēr pusaudžu piedzīvojumu gars gan bija tāds pats kā šodien. Īsā laikā apkārtnē sāk pazust kaķi. Andrejs, Valdiņš, Ilze un Mareks nolemj izpētīt, kur palikuši nelaimīgie minkas. Autors labestīgā vēstījumā ievijis neparastas pagātnes dzīves detaļas: kādi bija parastu pilsētas bērnu kārumi, kādas dāvanas dzimšanas dienā spēja no sirds ielīksmot jubilāru un vēl daudz interesanta.

Rakstnieka Māra Runguļa darbiem, kas veltīti tīņiem, atraktivitāti piešķir tas, ka viņš izgājis cauri bērnu folklorai – bērnu šausmu stāstiem, pasakām, skaitām- un ķircinām- pantiem.

Užavas bērnus gaida jaunas tikšanās ar rakstnieka nākamajiem varoņiem un piedzīvojumiem, bet savukārt pašam autoram būs interesanti uzzināt, kādus neparastus notikumus un negaidītus pārsteigumus savos sacerējumos atklājuši skolēni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: