13. aprīlī plkst.12.00 Ventspils Kultūras centrā pensionāru biedrība ,,Ventspils liedags” rīkos diskusiju par aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes jautājumiem.

Eiropas Savienība 2012. gadu ir pasludinājusi par gadu aktīvai novecošanai ar devīzi ,,Būsim aktīvi visās paaudzēs!”, lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar sabiedrības novecošanas tendencēm.

Latvija Eiropas gada ietvaros ir izvirzījusi četras prioritātes – sadarbības veicināšanu starp paaudzēm, vecu cilvēku prestiža celšanu sabiedrībā, vecuma diskriminācijas mazināšanu darba tirgū un aktīva un veselīga dzīvesveida veicināšanu.

Lai risinātu sabiedrības novecošanās izaicinājumu, pensionāru biedrība ,,Ventspils liedags” organizēs diskusiju ,,Jā vai nē vērtīgai pieredzei” par jautājumiem, kas saistīti ar vienu no izvirzītajām prioritātēm – gados vecāku cilvēku diskrimināciju darba tirgū un sabiedrībā pastāvošajiem stereotipiem attiecībā uz vecākiem cilvēkiem.

Uz diskusiju ir aicināti pārstāvji no Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas (A.Barča), Labklājības ministrijas, Latvijas Pensionāru federācijas (A.Verze), pārstāvji no Ventspils pilsētas un Ventspils novada pašvaldībām, kā arī nevalstiskajām organizācijām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: