13. aprīlī plkst. 14.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā, Rīgā, Rūpniecības ielā 10 Latvijas Universitātes, Ventspils Augstskolas un Ata Kronvalda kopīgā projekta „Ata Kronvalda rakstu digitalizācija un datorvārdnīca” ietvaros notiks Ata Kronvalda 175. dzimšanas dienai veltītie lasījumi.

Ar savu lasījumu “Ata Kronvalda devums latviešu valodas attīstībā: versijas un fakti”uzstāsies arī Ventspils Augstskolas profesors Juris Baldunčiks.

Ata Kronvalda 175. dzimšanas dienai veltītie lasījumi ir viens no projekta „Ata Kronvalda rakstu digitalizācija un datorvārdnīca” ietvaros paredzētajiem pasākumiem. Projekta ietvaros tiek plānota arī izstāde un konference 2012. gada rudenī.


Projekta „Ata Kronvalda rakstu digitalizācija un datorvārdnīca”pamatmērķis ir padarīt pieejamu Latvijas sabiedrībai izcilā tautiskās atmodas laikmeta darbinieka Ata Kronvalda pedagoģisko, valodniecisko un literāro mantojumu, kā arī pievērst uzmanību garīgo vērtību, it īpaši valodas, nozīmei tautas dzīvē un attīstībā. Mērķa sasniegšanai veicamie uzdevumi: 1) digitalizēt visus Ata Kronvalda publicētos un publiskotos rakstus; 2) apzināt Kronvalda rokrakstus, kuri nav publiskoti; 3) sniegt iespēju tīmekļa vidē iepazīties ar rakstiem oriģinālajā formā un mūsdienu rakstībā; 4) izstrādāt pilnu vārdu sarakstu un konkordances; 5) izstrādāt Ata Kronvalda jaunvārdu glosāriju. Projekta īstenošanai ir izveidota konsultatīvā redkolēģija un darba grupa, projekta pamatuzdevumu izpilde paredzēta līdz 2012. gada beigām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: