Februārī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicināja vispārējo izglītības iestāžu 8.-12. klašu un profesionālās vidējās izglītības iestāžu skolēnus piedalīties stāstu konkursā „Kā elektroniskās iespējas atvieglo manu ikdienu”.

Konkursa mērķis bija iepazīstināt jaunos e-pakalpojumu lietotājus ar valsts un pašvaldību piedāvātajām e-iespējām un to izmantošanu.

VARAM pateicas visiem dalībniekiem par iesūtītajiem darbiem. Tos lasot, tika gūts gandarījums, ka jaunie e-pakalpojumu lietotāji ir ļoti zinoši, un varēja smelties jaunas idejas turpmākajam darbam.

Konkursā pirmo vietu ieguva skolēni no 16 skolām un starp uzvarētājiem bija arī Ventspils 3. Vidusskolas skolniece Darja Lisaja, bet otro vietu ieguva 8 stāstu rakstītāji un viens no tiem - Dmitrijs Žarovs.

 

VARAM saņēma stāstus no 16 Latvijas novadiem. Skolēni tika aicināti uzrakstīt, kā viņi izprot e-pārvaldi un kādas e-iespējas izmanto, parunājot ar savu ģimeni un noskaidrojot viņu pieredzi e-pakalpojumu izmantošanā.

Stāstu konkurss tika organizēts, gaidot e-prasmju nedēļu, kas šogad visā Latvijā norisināsies no 26. marta līdz 30. martam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: