Ar Augstākās tiesas (AT) Senāta lēmumu stājies spēkā spriedums, kas paredz noteikt 15 gadu cietumsodu Aigo Pileniekam par 2006. gada nogalē Ventspilī izdarītu Dzelzceļa policijas inspektora slepkavību.

Kā ziņots, 2006. gada novembra sākumā Ventspilī, Saules ielā, mantkārīgos nolūkos tika nogalināts Dzelzceļa policijas inspektors. Slepkavības mērķis bija iegūt upura automašīnu "Volvo".

Aizdomās par šo noziedzīgo nodarījumu tika aizturēts jau agrāk par zādzībām un laupīšanām sodītais Pilenieks. Prokuratūra viņam cēla apsūdzību par slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu, kā arī par sveša dokumenta, zīmoga vai spiedoga nolaupīšanu, iznīcināšanu vai prettiesisku izmantošanu.

Izskatot Pilenieka krimināllietu pirmajā tiesu instancē, Kurzemes apgabaltiesa 2008. gada 12. jūnijā apsūdzēto atzina par vainīgu pēc abiem viņam inkriminētajiem KL pantiem un kā galīgo sodu noteica brīvības atņemšanu uz 15 gadiem un vienu mēnesi ar mantas konfiskāciju, policijas kontroli uz diviem gadiem un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz trim gadiem. Tāpat tiesa par labu vienam cietušajam no Pilenieka nolēma piedzīt 20 000 latu morālā kaitējuma kompensāciju.

AT Krimināllietu tiesu palāta, izskatot šo lietu apelācijas kārtībā, pērn 28. oktobrī Pilenieku apsūdzībā attaisnoja, taču par slepkavības izdarīšanu viņam palika spēkā iepriekš noteiktais 15 gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem.

Vēlāk apsūdzētais par apelācijas instances tiesas spriedumu iesniedza kasācijas sūdzību, taču AT Senāts 19. martā to noraidīja, tādējādi stājās spēkā spriedums, ar kuru Pileniekam par slepkavību noteikts 15 gadu cietumsods. Senāta lēmums nav pārsūdzams, informēja AT preses sekretāre Kataja.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: