Noslēdzies svētku noformējuma konkurss “Ziemassvētki 2023”, ko organizē Ventspils valstspilsētas pašvaldība, lai izceltu un apbalvotu skaistākos svētku noformējumus ēku fasādēm, skatlogiem un pagalmiem Ventspils pilsētā. Konkursam šogad tika pieteikti 26 svētku noformējumi un, kā katru gadu, apbalvoti tiek piecu nomināciju uzvarētāji.

Nominācijas “Skatītāju simpātija” uzvarētājs tika noteikts aptaujā, kas norisinājās portālā ventspils.lv, kurā visvairāk balsu saņēma bērnudārza “Zvaigznīte” noformējums, kas saņēma 28% no skatītāju aptaujā kopumā saņemtajiem 6 800 balsojumiem.

Konkursa žūrijas komisija pieteiktos noformējumus vērtēja četrās nominācijās, katrā nosakot vienu uzvarētāju.

Nominācijas “Labākais skatlogu svētku noformējums” uzvarētājs ir SIA “Stalkers K” kinoteātra “Rio” skatloga noformējums.

Kinoteātra “Rio” skatlogi izcēlās ar detaļās bagātu, scenogrāfisku noformējumu, kurā apspēlētas Ziemassvētku kino tēmas. Starp pieciem konkursam pieteiktajiem skatlogu noformējumiem, otro augstāko žūrijas komisijas novērtējumu saņēma ēkas Pētera ielā 21 skatlogi, trešo augstāko vērtējumu dalīja kafejnīcas “Ērmanītis” un SIA “PB Finanses” skatlogu un ieejas mezglu noformējumi.

Nominācijas “Labākais publiskās ēkas svētku noformējums” uzvarētājs ir atbalsta centra “Cimdiņš” noformējums.

Atbalsta centra “Cimdiņš” noformējums ik gadu tiek bagātināts ar jauniem dekoriem, tos veidojot detalizēti izstrādātus, sirsnīgus un vecpilsētas vidē iederīgus. Starp pieciem pieteiktajiem noformējumiem otro augstāko žūrijas komisijas novērtējumu saņēma viesu nama “Villa Leonardo” noformējums, trešo - zobārstniecības klīnikas “Zinta” noformējums.

Nominācijas “Labākais izglītības iestādes ēkas svētku noformējums” uzvarētājs ir bērnudārza “Saulīte” noformējums.

Bērnudārza “Saulīte” noformējums ir apjomīgs, stilistiski vienots un krāšņs gan diennakts tumšajā, gan gaišajā laikā. Starp astoņiem pieteiktajiem noformējumiem otru augstāko novērtējumu saņēma Ventspils Mākslas skolas svētku noformējums, trešo - Ventspils Jaunrades nama noformējums.

Nominācijas “Labākais dzīvojamās ēkas svētku noformējums” uzvarētājs ir dzīvojamās ēkas Putnu ielā 2 noformējums.

Apbalvotais noformējums izcēlās ar gaumīgu eleganci, kas prasmīgi pieskaņots ēkas arhitektūrai. Starp astoņiem pieteiktajiem noformējumiem otro augstāko žūrijas komisijas novērtējumu saņēma “Rūķīšmājas” noformējums, trešo - ēkas Kalēju ielā 8 noformējums.

Konkursa „Ziemassvētki 2023” visu nomināciju uzvarētāji saņems Ventspils valstspilsētas pašvaldības Atzinības rakstu un naudas balvu 300 EUR apmērā. Uzvarētāju apbalvošana paredzēta ceturtdien, 4. janvāra, Domes sēdes laikā.

2023. gada nogalē Ventspilī uzplauka divas sabiedriskas iniciatīvas, kas Ziemassvētku sajūtu pilsētā radīja ne tikai izveidojot krāšņu noformējumu, bet arī radot īpašus svētku notikumus. Vēlot šajos Ziemassvētkos uzsāktos svētku pasākumus pārvērst skaistā tradīcijā, Ventspils valstspilsētas pašvaldība izsaka pateicību daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas Kuldīgas ielā 69 iedzīvotājiem par tematisko “Rūķīšmājas” noformējumu un “Latvijas Rūķu reģistra” izveidi, kā arī kafejnīcas – bāra “Karaliskā zoss” un PSIA “Ventspils tirgus” kolektīviem par pasākumiem “Vecpilsētas svētku laukumā” un Tirgus laukuma noformējumu.

Adventes laikā daudzi ventspilnieki ir radoši gatavojušies svētkiem, izrotājot ēku fasādes, pagalmus un skatlogus. Ne visi no tiem ir tikuši pieteikti izsludinātajam konkursam, tādēļ, lai izteiktu atzinību un pateicību skaistāko rotājumu veidotājiem, kas ar savu darbu vairo svētku sajūtu pilsētā, Ventspils valstspilsētas pašvaldība ir nosūtījusi pateicības kartiņas 99 objektu īpašniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: