Šodien plkst.13 Jaunrades namā notiks Ventspils pilsētas pašvaldības domes pirmās sēdes turpinājums, kurā deputāti mēģinās ievēlēt domes priekšsēdētāju.

Ventspils domes vēlēšanās uzvarēja partija "Latvijai un Ventspilij", iegūstot septiņus mandātus no 13, taču ieceri pilsētas mēra amatā vēlreiz ievēlēt partijas līderi Aivaru Lembergu tai 1. jūlijā īstenot neizdevās, jo Lembergs pašlaik atrodas apcietinājumā un domes sēdēs piedalīties nevar, līdz ar to balsu skaits domē sadalās "seši pret seši".

Ņemot vērā, ka 1. jūlijā Ventspils mēru ievēlēt neizdevās, domes sēdē tika izsludināts pārtraukums līdz šodienai.

Partijas "Latvijai un Ventspilij" valde nedēļas nogalē rīkoja individuālās konsultācijas ar citiem Ventspils domē ievēlētajiem deputātiem, svētdien stāstīja partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vītoliņš, taču neatklāja, vai šajās sarunās panākta kāda vienošanās par pirmdien gaidāmajām Ventspils mēra vēlēšanām.

Tāpat Vītoliņš neatklāja, ar kuru domē ievēlēto politisko partiju pārstāvjiem ir runāts, vienīgi norādīja, ka sarunas nav bijušas ar visiem.

"Svarīgi ir runāt ar tiem, ar kuriem varētu būt kopīgas prioritātes, kopīgi mērķi un sadarbība. Nav jau runa tikai par vienu balsojumu, runa ir par nākamajiem četriem gadiem, tāpēc jāsaprot, kas var būt iespējamie partneri. Domes sēdē izteiksim savu priekšlikumu un tad jau redzēs," teica Vītoliņš, "nav jau runa tikai par to, kurš vadīs pilsētas domi, bet ir jāvienojas par kopīgi veicamajiem darbiem."

Jautāts, vai "Latvijai un Ventspilij" arī šodien Ventspils domes priekšsēdētāja amatam virzīs apcietinājumā esošo Lembergu, Vītoliņš sacīja, ka to pagaidām neatklās. Tāpat Vītoliņš neatbildēja, vai partija piedāvās kādu citu domes priekšsēdētāja amata kandidātu.

Uz jautājumu, vai "Latvijai un Ventspilij" būtu gatava virzīt arī kādu citu pretendentu domes priekšsēdētāja amatam, Vītoliņš iepriekš tika izteicies, ka partijai ir pieredzējuši cilvēki, kas varētu ieņemt priekšsēdētāja amatu, taču tas būs atkarīgs no sarunām ar pārējiem politiskajiem spēkiem.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    Pilsēta 05.07.2021, 09:59:07

    Te nu redzēsim cik godīgs ir katrs opozicionārs.
    Ka tik viens otrs nedabū pa biksēm no omes.

  • -2
    yolo 05.07.2021, 10:17:34

    Vai nedēļas nogalē būs atrasts pērkamākais opozicionārs?

  • -1
    еs 05.07.2021, 11:02:38

    Kādas kandidatūras piedāvā LETA/Ventas Balss?

  • -2
    еs 05.07.2021, 11:07:33

    Neziņa. Vai cietumniekam būs aizstājējs?

    "Partijas “Latvijai un Ventspilij” virzītais Ventspils mēra amata kandidāts Aivars Lembergs 1. jūlijā – dienā, kad sanāca jaunievēlētās pašvaldību domes, – netika ievēlēts amatā. Par viņa kandidatūru balsoja seši deputāti un tikpat bija pret.

    Demokrātiskās, tiesiskās valstīs pašvaldības vadītājam nevainojama reputācija ir pats par sevi saprotams, bet Latvijā, acīmredzot ņemot vērā Ventspils precedentu, šī prasība būtu iekļaujama likumā.

    “Latvijai un Ventspilij” ievēlētie seši Lemberga “audzēkņi” ir nokļuvuši strupceļā – “tēvs barotājs” ir cietumā, atsacīties no sava vadoņa nespēj, bet, lai partija paliktu pie vadības stūres, ir nepieciešama vēl viena balss.

    Grūti noticēt, ka Lembergs noliks savu mandātu, lai ļautu vietu domē ieņemt nākamajam aiz svītras palikušajam deputāta kandidātam, tādējādi ļaujot partijai iziet no strupceļa."

  • 0
    еs 05.07.2021, 11:07:55

    "Visticamāk, Lemberga domubiedri samierināsies ar to, ka viņu līderi cietums paralizējis no darba pienākumiem, ļaujot saglabāt deputāta pilnvaras, bet tajā pašā laikā savās partijas rindās meklēs citu kandidatūru, kurš varētu ieņemt Lemberga krēslu.

    Kuluāros tiek runāts par Didzi Ošenieku, kurš ir trešais visvairāk balsu saņēmušais deputāts."

    https://www.la.lv/cilveks-ravina-politiska-gudriba

  • 0
    domāju 05.07.2021, 11:57:17

    tas jau tikai loģiski

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: