29. jūnijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, veicot patrulēšanu Ventspilī, Kuldīgas ielā ap pulksten 23.40 pamanīja jauniešu kompāniju. Likumsargi noskaidroja jauniešu personību, taču viena no jaunietēm uzdevās par citu personu.

Jauniete nosauca citas jaunietes vārdu, uzvārdu un personas kodu, kas, saskaņā ar Administratīvo sodu likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, ir pārkāpums.

Jauniete paskaidroja, ka viņa apzināti Valsts policijai nosauca citas personas datus, jo zināja, ka viņa ir izsludināta meklēšanā kā bezvēsts prombūtnē esoša persona un nevēlās atgriezties Ventspils sociālās aprūpes namā. Jauniete izdarīto pārkāpumu saprata. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts administratīvo pārkāpumu process.

Saskaņā ar Administratīvo sodu likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, par personas identitātes slēpšanu, sniedzot iestādei nepatiesus personas datus, vai personas identitātes neatklāšanu piemēro naudas sodu līdz 350 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Eeeeeeeeee 30.06.2021, 16:23:17

    Labs fotoattēls!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: