Sestdienas, 10. jūlija vakarā pie strūklakas ''Kuģu vērotājs'' turpināsies ''Strūklaku strīma #05'' filmēšanas aktivitāte. No plkst. 21 līdz 24 tajā piedalīsies eksplozīvā puišu grupa ''Citi zēni'', reperis Idus Abra un dīdžeju duets ''Skrapneshi'', kas plašu atskaņotāju pārvērtīs par mūzikas instrumentu.

Arī muzikālo straumēšanas vakara programmu varēs vērot gan dabā, gan tiešraidē Ventspils Kultūras centra Facebook lapā.

Grupa ''Citi Zēni'' ir sešu cilvēku muzikālā apvienība, kura savā mūzikā apvieno pop, neo-soul un repa žanrus un par savas grupas pamatu uzskata eksplozīvo dzīvo performanču enerģiju un ekscentrisko tēlu. Ar pirmo grupas singlu ''Vienmēr kavēju'', kas jau pirmajā nedēļa iekļuvis Latvijas populārākajās radiostacijās, puiši ir ambiciozi pieteikuši savu vietu latviešu popmūzikas lauciņā.

Reperis Idus Abra ir lielākā repa medija Latvijā ''Karsts karsts'' pārstāvis un divkārtējs ''Ghetto Games'' rīkoto brīvrunu sacensību ''Štuka par bazaru'' laureāts, kā arī brīvrunu apvienības ''Brīvrunu projekts'' dibinātājs. Karjeras laikā reperis ir sadarbojies ar tādiem mūziķiem kā Edavārdi, Arturs Skutelis, ansis, Līva Dumpe, Gints Smukais u.c.

Skrapneshi ir dīdžeju duets, kurā apvienojušies DJ Monsta un DJ PM2THEAM. Monsta ir viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas dīdžejiem un producentiem, toties DJ PM2THEAM ir platformas ''Turntablist Latvia'' veidotājs un skretčošanas entuziasts, kas muzicējis gan vietējos klubos un festivālos, gan kaimiņvalstīs. Kā norāda mākslinieki: ''Turntablism centrā ir plašu atskaņotājs kā mūzikas instruments. Visbiežāk mūsu instruments dzirdams kā mazs fragments kādā hip hop dziesmā. Vēlamies to izcelt priekšplānā. Veidot dziesmas, balstoties tikai uz skrečošanas paņēmieniem un dažādiem jau gataviem ierakstiem.''

Jūras svētku ''Strūklaku strīma #05'' dienas daļā ar regeja ritmiem dalību ņems grupas ''Riga Reggae'' un ''Bezgalībieši'', savukārt, gan paša sacerētas, gan labi pazīstamas populāras amerikāņu kantrī dziesmas izpildīs mūziķis Shota Adamashvili no Gruzijas.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Margrieta 88 08.07.2021, 12:09:03

    Vai nevarētu latviski?
    Strūklaku STRAUMES?

  • 0
    Larijs Kukarans 08.07.2021, 20:51:01

    Jēziņ,vēl ir kāds,kam nepatīk šī pārangļošanās,grozi,kā gribi,bet man tas ir patīkami.

  • 0
    tiešām suns 11.07.2021, 15:04:16

    var arī čigāniski-bet ko teiks valodas kontrolētāji?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: