Šomēnes partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes sēdē nolemts, ka arī šajās pašvaldību vēlēšanās Aivars Lembergs būs "Latvijai un Ventspilij" saraksta pirmais numurs un Ventspils pilsētas mēra amata kandidāts, informē partijas valde.

Pēc pirmās instances tiesas sprieduma, ar kuru Lembergs atzīts par vainīgu virknē noziegumu un viņš atkal nonācis apcietinājumā, "Latvijai un Ventspilij" valde ir izplatījusi paziņojumu, kurā tiesas spriedumu vērtē kā politisku izrēķināšanos ar partijas valdes locekli.

"Izskatās, ka bailēs no sev nelabvēlīga vēlēšanu rezultāta Lemberga politiskie pretinieki dara visu, lai to nepieļautu. Bez tam, ņemot vērā, ka partijas "Latvijai un Ventspilij" deputāti veido Ventspils pilsētas domes vairākumu, Lemberga pilnīga izolācija ir mēģinājums īsi pirms vēlēšanām negatīvi ietekmēt domes darbu," uzskata partijas valde.

Partijas skatījumā, mainot Lembergam iepriekš noteikto drošības līdzekli uz apcietinājumu īsi pirms pašvaldību vēlēšanām, "skaidri tiek izgaismota pašreizējās Saeimā valdošās koalīcijas atsevišķu politiķu vēlme un diemžēl arī iespējas izrēķināties ar politisko pretinieku, kuru godīgā politiskā cīņā uzveikt neizdodas jau gadiem".

Valde atzīmē, ka Lembergs vada politisko partiju "Latvijai un Ventspilij", kas Zaļo un zemnieku savienības sastāvā atrodas Saeimas opozīcijā, turklāt viņš daudzkārt publiski kritizējis valdošās koalīcijas pieņemtos lēmumus un rīcību. "Saprotams, ka laikā, kad atbilstoši publiskajām aptaujām valdības reitings ir nokritis līdz visu laiku zemākajam līmenim, valdošās koalīcijas politiķiem ir vēlme visiem iespējamiem līdzekļiem šādu kritiku apklusināt," uzskata partijas valde.

Partija Lemberga apcietināšanu uzskata par nevajadzīgu, jo līdzšinējās tiesvedības gaitā Lembergs ar procesa virzītāja atļauju daudzkārt esot bijis ārpus Latvijas, no tiesas neesot izvairījies, līdzšinējos drošības līdzekļus neesot pārkāpis, tādēļ "nav skaidrs, kādu bīstamību tiesa ir saskatījusi tieši patlaban".

"Simptomātiski ir arī tas, ka tiesa nav norādījusi juridisko pamatojumu ar atsauci uz konkrētu tiesību normu, kādēļ lemts par šādu nesamērīgu drošības līdzekli. Kā zināms - drošības līdzeklis nedrīkst būt sods, tā piemērošanai nepieciešams adekvāts pamatojums," tiesas kritiku turpina partijas valde. "Latvijai un Ventspilij" valde pieļaujot, ka "ar šādu tiesas spriedumu un neticami bargu drošības līdzekli kāds vēlas radīt iespaidu sabiedrībā, ka Lembergs ir vainīgs un viņam jau piemērots piespriestais sods". Valde uzsver, ka spriedums nav stājies likumīgā spēkā, un apcietinājums piemērots kā drošības līdzeklis, nevis kā soda izciešanas veids. Par to, vai un kādā apmērā Lembergs ir vai nav vainīgs, varēšot spriest tikai pēc pēdējās instances tiesas sprieduma.

Valde atzīmē, ka Lembergs ir vairākkārt paudis, ka par līdzšinējās tiesvedības gaitā pieļautajiem pārkāpumiem vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā. "Pazīstot Lembergu, mums nav ne mazāko šaubu, ka viņš tiesā aizstāvēs savas intereses līdz pat galīgajai instancei," apliecinājuši viņa partijas biedri.

"Latvijai un Ventspilij" valdes ieskatā, "Lemberga pilnīga izolācija ir ne tikai liegums viņam pilnvērtīgi sagatavoties aizstāvēt savas tiesības nākamās instances tiesā, ne tikai apdraudējums viņa veselībai, bet arī viņa politisko pretinieku mēģinājums izrēķināties un nepieļaut Lemberga piedalīšanos jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās".

Politiskās partijas "Latvijai un Ventspilij" valdē patlaban ir ievēlēti Lembergs, Jānis Vītoliņš, Guntis Blumbergs, Didzis Ošenieks un Aigo Gūtmanis.

Pašvaldību vēlēšanas pašlaik paredzētas jūnija sākumā. Lembergam līdz pirmdienas sprieduma pasludināšanai bija piemērots drošības līdzeklis - aizliegums pildīt Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumus. Šis drošības līdzeklis gan neliedza viņam būt ievēlētam Ventspils pašvaldībā.

Lasi vēl

Komentāri (46)

  • -9
    Pilsēta 24.02.2021, 09:11:42

    Vai tiešām tik ļoti neciena un ir uzspaļaut uz Ventspils iedzīvotājiem un pilsētas tēlu?
    Tiesa saka vainīgs zagšanā, bet pilsētas iedzīvotāji vēl un ievēl cietumnieku?
    Krievija 90 gadi?

  • -28
    sranskis 24.02.2021, 10:52:04

    Palasi tekstus par Lembergam inkriminēto! Tur nav neviena vārda par zagšanu!

  • -10
    Kristiāna 25.02.2021, 16:04:37

    Tiesa vēl nav pateikusi, ka vainīgs kaut kur, spriedums nav stājies spēkā pat pirmajā instancē. Un tā apcietināšana bija tāds tiesas mārketinga triks, jo paši atzina, ka vispār pie tādām apsūdzībām paredzēti citi drošības līdzekļi! A ja citi, tad ar ko Lembergs īpašāks par citiem? Kur tad palika, ka likums visiem viens?

  • -7
    _āmen_ 24.02.2021, 09:19:09

    Pilnīgs absurds.
    Tālāk vairs nav kur iet.

  • -8
    tiešām suns 24.02.2021, 09:23:09

    nekaunība ir otrā laime.vēlētājiem jāsāk domāt izejot no realalitātes.

  • -10
    krustmateflorence 24.02.2021, 09:45:30

    Cietuma zonā tur ir vieta tādam kandidātam, pietiekoši ir laupijis, un krāpies.

  • -8
    KRX 24.02.2021, 09:53:01

    Iesaku partijai izvērtēt iespēju piešķirt AL mūžīgu pirmā numura abonementu. Ja nu gadījumā kādreiz dzīvē gadās tā, ka cilvēks aizies citā saulē (saprotams, tas ir ļoti maz ticams un absolūti nereāli), lai viņš vienmēr iek turēts tautas atmiņās kā Nr.1!

  • -5
    Egils Kraulers 24.02.2021, 13:11:35

    Ļoti laba un atbalstāma doma. Un jau tagad krūšutēlu pie Domes galvenās ieejas.

  • -4
    Egils Kraulers 24.02.2021, 17:29:57

    Un tad vēl kameras uz podesta, lai vērotu ko katrs glāsta (glāstīšana ir jāiekļauj amata aprakstā pieņemot darbā, nenosakot kura vieta konkrēti).

  • -1
    trakais oposums 25.02.2021, 20:00:36

    Ideja laba :))) Varbūt vēl izvietot stiklašķiedras Aivarus pa visu pilsētu...nu,apmēram kā govju figūras :)))

  • 0
    Ina Fominova 28.02.2021, 00:36:35

    Jaa, un krusutels lai smuka stripaina ancuka

  • -24
    Soft 24.02.2021, 09:59:18

    Ļoti laba ziņa! Savāks vēl vairāk vēlētāju.

  • -16
    keda 24.02.2021, 10:09:27

    Jā, patiesībā interesanti, kuriem izdosies tiesas lēmumu labāk izmantot savā labā - pozīcijai vai opozīcijai? Domāju, var te var sanākt gan-gan. Un otra lieta, ko jau agrāk esmu teici - interesanti, vai tas būs jauns starta signāls citu politisko spēku cīņai par vietu Ventspils domē? Paskat, cik plaši pārstāvēts bija tas kopīgais saraksts, varbūt izdomās dalīties?

  • -2
    AN 24.02.2021, 10:31:40

    Trīs zīmīgi video

    2007.gads: https://www.youtube.com/watch?v=I2fOdBRzZ70
    2017.gads: https://www.youtube.com/watch?v=6tWtUl4uGIM
    2021.gads: https://www.youtube.com/watch?v=MffJ8Hycnc0

  • -4
    borsinsh 24.02.2021, 10:51:45

    ... sēžot uz cietumas parašu-podā, var ievēlēties jebkurā struktūrā (!)

  • -3
    .Heinrichs 24.02.2021, 12:32:20

    Tad šamējam jāsteidz čokā vismaz par balandieri uzkalpoties,kad beigsies divnedēļu karantīna.

  • -5
    Egils Kraulers 24.02.2021, 13:23:10

    Pavērojot pēdējā laika notikumus radās idejas kādi varētu būt saukļi nākamajām vēlēšanām. Esošā pozīcija - ar iestaigātiem/labi ienēsātiem apaviem uz saulainu rītdienu ("Zagļi Lemberga kurpēs", foruma aktīvists "keda") un opozīcija - izmēžiet skapjus, pārskatiet savu apavu krājumu, vai nav lieki, nonēsāti, kā nekā pavasaris!

  • -12
    Kristiāna 25.02.2021, 16:16:42

    Es vairāk sliektos uz pozīcijas šādu nostāju "Droša un sakārtota pilsēta ventspilniekiem. Vietas bērnudārzos. jaunas darba vietas." Savukārt pēc esošās pieredzes opozīcijas sauklis varētu būt "savāksim ko varēsim, likvidēsim ko varēsim, un jaunu neko necelsim!"
    Lai katrs izvēlas savu nākotni!

  • -2
    A.n.i.t.a 24.02.2021, 16:18:41

    Viss nāk un aiziet tālumā un sākas viss no gala.......

  • -3
    Frīdis 24.02.2021, 18:01:16

    Puse no Ventspils domes ir pelnījusi vietu aiz restēm ! Un pa tiešo ! Dīvaini - debīla tautiņa mums te. Pateicoties tajai , mums te veidojas lielzagļu un noziedznieku lielvalsts. Tieslietu sistēma korumpēta līdz aknām. Piem. Magonei lietu pierāda ka vainīgs , bet kā nevainīgu attaisno. Kriminālnoziedznieku un mafijas bosu A.Lembergu daudzi vēlas redzēt Latvijas prezidenta amatā , vai vismaz Ventspils mēra amatā. Šī paša tautiņa ievēl korupcijas pārņemtās partijas ZZS , AP , NA .JV kurās ir vecie V korumpētie blēži . Atbildība pret tautu šīm partijām absolūti nekāda. Savi solījumi vispār netiek pildīti. Un tad šī paša tautiņa gaudo , ka mums te LV ir visdārgākā ES - elektrība, gāze , degviela, ka valsts aplaupa tautu , ka bērna pabalsts ir tika 11eur. Un tmll....un tmll. Dīvaini !

  • -13
    Kristiāna 25.02.2021, 16:25:57

    Nevis puse no domes, bet es teiktu ka divi no 13 deputātiem noteikti būtu pelnījuši kur pasēdēt un padomāt! Kā pirmo vēlētos minēt Landmani, kurš savācās hokejam piešķirto naudu, plus laipni iekasēja arī no vecākiem, skalojot tiem smadzenes par to kā dome hokeju Ventspilī neatbalsta, bet kad prasa iesniegt atskaites par iztērēto naudiņu - čušs.. pazūd un paliek kluss kā akmens. Šeit arī jau tiesas spriedums ir gatavs!
    Nākamais būtu Kristovskis, tas kā viņš spļauj uz saviem vēlētājiem nu dien būtu jāsoda! Cilvēki atdeva savas balsis par viņu, lai tas viņu pārstāvētu, a tas neprotas pat tik daudz kā uz domes sēdēm atnākt. Viņš būtu jāizslēdz no domes sastāva par tādu rīcību! Ja cilvēks neiet uz darbu, kāpēc viņu neatlaiž???

  • -4
    krustmateflorence 24.02.2021, 18:36:36

    zona ilgojas pēc A. Lemberga, smagos noziegumos apsūdzēts,notiesāts , vēl domā pa mīkstu krēslu pilsētas domē, nu dien nekaunībai nav robežu.

  • -7
    Frīdis 24.02.2021, 19:06:37

    Pamuļķiem noziedzība dieva vietā ! Ventspilī idioti netrūkst !

  • -24
    Vairis Plūme 24.02.2021, 22:24:01

    Protams, mēs Ventspilnieki esam tik "muļķi", ka vairāk par 70 procentiem jau vairakus gadus balsojam par Lembergu. Kāpēc? Tāpēc, ka šis cilvēks ko jūs zākājat visādiem vārdiem prot vadīt pilsetas domi, ir īsts šīs pilsētas saimnieks un patriots. Mūsu pilsēta ir skaistākā Latvijā, ar sakārtotiem namu pagalmiem, ielām bez bedrēm, tiešām pilsēta ar rītdienu un nākotni.
    Atbildiet mums " muļķīšiem" Ventspilniekiem, ko 10-15 gadu laikā ir izdarījuši jūsu ievēlētie mēri. Kā braucu Rigā, tā redzu vienu un to pašu, ielas bedrēs, namu pagalmi gadiem nesakārtoti, mājas netīras. Noņemiet lūdzu savas rozā brilles un paši padomājiet, par ko jūs balsojat vēlēšanās un, kuri ir tie īstie mūsu Valsts apzadzēji.

  • -3
    Vadims Kevrelis 25.02.2021, 10:37:49

    Bet nesakārtotā Rīgā (Rīgas brīvostā) Aivars iekārtoja savu kundzi un interesanti kā viņa visu šo nesakārtotību izturēja.

  • -13
    Kristiāna 25.02.2021, 16:30:46

    Kura viņa kundze Rīgas brīvostā strādā? :D

  • 0
    ventspilniece.lv-2 25.02.2021, 20:26:02

    https://www.la.lv/ventspils-mera-sieva-piecus-gadus-stradajusi-rigas-brivosta

  • -1
    Egils Kraulers 26.02.2021, 14:35:32

    Dēla un znota (respektīvi meitas) finanses tak arī darbojas Rīgas ostā, tas jau nekas ka tie ir A. L. bērniem it kā aizdotie ļimaki.

  • -2
    14/88. 25.02.2021, 13:19:07

    Ja vēlēšanu likums pieļauj tādu ārprātību,tad tas ir nederīgs likums un ar steigu jāmaina.
    Līdz vasarai vēl steidzamības kārtā varētu to panākt.
    Lai Ventspils beidzot kļūtu lembergbrīva.

  • -15
    Kristiāna 25.02.2021, 16:34:02

    Kāpēc lai cilvēks, kurš tiek tikai apsūdzēts, bet tas nav pierādīts, nav spriedums, kurš būtu stājies spēkā, kāpēc, lai viņam būtu ierobežota iespēja kandidēt vēlēšanās? Ja tā būtu, tad jau pirms vēlēšanām visi viens otru par kaut ko apsūdzētu un nebūtu, ko vēlēt!

  • -12
    Latvija pāri visām! 25.02.2021, 17:22:14

    Pirmās instances spriedums ir, bet, protams, tas nevar būt par iemeslu viņam atņemt tiesības tikt ievēlētam.
    Tāpēc jau ir tāda tiesību norma,
    lai politiķi konkurentiem caur saviem sakariem represīvajās iestādes pirms vēlēšanām 'nešūtu' lietas.

  • -1
    Vadims Kevrelis 25.02.2021, 17:53:46

    Kristiānai: viņa strādāja, tā pa klusām strādāja lai neviens no mums to nezinātu. Kad Nils vairāk nesaimniekoja tad arī viņa vairāk nestrādāja bija spiesta atgriezties pie vīra Jūras ielā.

  • -13
    Kristiāna 26.02.2021, 14:40:39

    Strādāja, pa kluso! Hmm.. interesanti! Un to zināt tikai jūs, ja?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: