Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien vēl nenominēs jaunu premjera amata kandidātu, iespējams, atliekot gala lēmumu uz nākamo pirmdienu, bet Ventspils mērs Aivars Lembergs, komentējot valdības veidošanas procesu, aicinājis JKP un KPV LV nepārkāpt priekšvēlēšanu solījumus.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien plānota tikšanos ar "Jaunās Vienotības" (JV) politiķi Krišjāni Kariņu. Piecu partiju pārstāvji Valsts prezidentam apliecinājuši, ka ir gatavi atbalstīt Kariņa kandidatūru Ministru prezidenta amatam. Sarunā ar prezidentu norādīts, ka nepieciešamo darbu veikšanai politiķiem vajadzīgas divas nedēļas un, ja darbs būs veiksmīgs, balsojums par valdības apstiprināšanu Saeimā varētu notikt janvāra divdesmitajos datumos.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - JV, JKP, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Sākotnēji sarunās piedalījās arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču atsevišķu partiju "sarkano līniju" dēļ šīs sarunas netika turpinātas.

Ventspils mērs Aivars Lembergs savā iknedēļas preses konferencē pauda viedokli, ja pie jaunās valdību veidošanas ministriju skaits paliks nemainīgs, tad Jaunā konservatīvā partija (JKP) un partija "KPV LV" rupji pārkāps savus priekšvēlēšanu solījumu. Viņš teica, ka solījumu pārkāpšana nedarīs partijām godu, tiesa piebilstot, ka solījumu nepildīšana Latvijas politikā nav nekas jauns.

«JKP solīja paaugstināt minimālās pensijas, neapliekamo minimumu un darba algu. Jācer, ka valdības darbības programmā tas viss būs iekšā, ja nebūs, tad tikai apstiprināsies mani vārdi, ka svarīgākais ir savā starpā sadalīt naudu un ietekmes sfēras, bet pārējais viss nav svarīgi,» pauda Lembers.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -3
    yolo 04.01.2019, 13:43:51

    Neapšaubu Lemberga kompetenci Latvijas politiskajā virtuvē, bet vai tiešām nevajadzētu vispirms tikt galā ar savām apsūdzībām pirms skaļi izteikt komentārus, ņemot vērā paša apsūdzību saturu

  • -1
    No malas 04.01.2019, 15:54:46

    Vai nevarētu būt tā,ka minētā persona ir viens no galvenajiem putras maisītājiem šajā ķēķī?

  • -1
    yolo 04.01.2019, 20:19:45

    var visādi būt, bet par to mēs varam tikai izteikt minējumus, jo lai kā mēs gribētu, mēs to nezinām un droši vien neuzzināsim

  • 0
    Māris 04.01.2019, 15:57:51

    Apsūdzības jau ir politikas neatņemama sastāvdaļa, bet to vairs nevar teikt par spriedumiem tiesās.Interesanti būtu papētīt statistiku, bet visas G24, Latvenergo,Dienvidu Tilts, Magoņa, ,Bērnu slimnīcas,Digitālās televīzijas un citas lietas, parasti beidzas ar čiks.

  • -3
    Nah Nahs. 04.01.2019, 16:37:19

    Kamēr neatjaunos nāvessodu amatpersonām par ekonomiskajiem noziegumiem,kārtības nebūs.
    Šeit būtu jāmācās no ķīniešiem.

  • -7
    yolo 04.01.2019, 20:20:22

    kad tad ir bijis tāds sods?

  • 0
    ozols 04.01.2019, 20:29:50

    Politiķi Latvijā ir legālie .......mani saprot daudzi, ja kas un Lembergs uzsver esmu legālais z......

  • 0
    Barons 05.01.2019, 08:47:43

    To Zagl būs sēdet iekš to Cietum.Le zinat.

  • -1
    Sandra Harmonija 05.01.2019, 09:38:06

    Ventspils mērs Aivars Lembergs savā iknedēļas preses konferencē pauda viedokli, ja pie jaunās valdību veidošanas ministriju skaits paliks nemainīgs, tad Jaunā konservatīvā partija (JKP) un partija "KPV LV" rupji pārkāps savus priekšvēlēšanu solījumu. Viņš teica, ka solījumu pārkāpšana nedarīs partijām godu, tiesa piebilstot, ka solījumu nepildīšana Latvijas politikā nav nekas jauns.un apakšā rakstu pauž-Lembers- intresanti ,kā visu valdības veidošanu var izstrādāt, apstrādāt tā,ka zaļie zemnieki vēl tiks pie teikšanas - piemēram Gerhards atkal iekšā kā ministrs, Reirs, Ašeradins ,kur bez Vējoņa. Vēlētāji grib,lai Latvijā būtu Valdība, kura profesionāli dar savu darbu un varētu just,ka mēs neatpaliekam no citām VALSTĪM!!!!! Tas būtu svarīgākais , Latvijas pilsoņi varētu strādāt savu darbu un nedusmotos uz Valdību,ka tā neko nedara un saņem lielas algas no mūsu maksātajiem nodokļiem!

  • 0
    herberts 05.01.2019, 23:51:42

    Vai Latvijā nav veicams tas variants ko piemēroja štatos Delindžeram?
    Ja Temīda ir bezspēcīga pret liela izmēra noziezdzniekiem tad tālāk rīkojas dienesti kas atbild par valsts drošību un sabiedrība ir gandarīta.

  • 0
    Spīdola 06.01.2019, 11:43:43

    Izskatās, ka Vējonis velk laiku. Jo nāk no zzs. To redz visa Latvija un šī brīža politiskajā situācijā Vējonim atkārtota ievēlēšana nav aktuāla. To viņš ir panācis ar neslēpto vilcināšanos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: