Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā Ventspilī aizvadīti Kurzemes prozas lasījumi 2018. Šādā formātā konkurss sadarbībā ar Ventspils bibliotēku un festivālu Prozas lasījumi notika jau devīto reizi.

Konkursam darbus bija iesūtījuši 18 autori no Kurzemes. Galvenā balva – iespēja piedalīties festivālā Prozas lasījumi Rīgā.

Par labāko žūrija atzina Gunas Rozes stāstu Izvēles brīvība, otrā vieta Alisei Redviņai par stāstu Mušas, bet trešā – Laurai Mierkalnei par stāstu Piecu kraukļu koks. Uz prozas lasījumiem Rīgā brauks Alise Redviņa un Laura Mierkalne, jo Guna Roze jau ir iekļauta festivāla programmā.

Ventspils bibliotēkas specbalvu saņēma Ēriks Vilsons, Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas specbalvas – Ingrīdai Zaķei un Oskaram Zvejam. Ventspils muzeja specbalva – Ligitai Paeglei, bet žurnāla Domuzīme balva tika Laurai Mierkalnei.

Šogad konkursa žūrijā strādāja literāti Kristīne Ulberga, Jānis Vādons, Ieva Rupenheite un Laimdota Sēle, kā arī Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: