Jaunajai valdībai būs jāīsteno virkne būtisku reformu, tai skaitā jāpārskata bāzes izdevumi, tāpēc jaunajam premjeram ir jābūt izlēmīgam un spējīgam ap sevi pulcēt spēcīgu un saliedētu komandu, šorīt telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Ir skaidrs, ka darāmo darbu ir ļoti daudz, tāpēc no jaunās valdības sagaidu, lai tā strādātu pie veselas virknes prioritāru jautājumu. Tas būtu mans vēlējums iespējamai koalīcijai - zināmā mērā ceļa kartes noteikšana," teica Vējonis.

Viņš minēja, ka viens no valdības veicamajiem uzdevumiem būs bāzes izdevumu mazināšana. "Bez tā nu gan nevarēs," teica prezidents. Vaicāts, vai tas nozīmē, ka būs jādzīvo taupīgāk, prezidents sacīja: "Protams, ka jādzīvo taupīgāk, neapšaubāmi, un tāpēc bāzes izdevumu pārskatīšana ir ļoti nopietns pārbaudījums jaunajai valdībai."

Tāpat valdībai ir jāturpina iekšējās un ārējās drošības stiprināšana, uzsvēra Vējonis.

Vienlaikus ir jāstrādā pie gāzes tirgus liberalizācijas, informatīvās telpas stiprināšanas, kā arī jānodrošina tautsaimniecības izaugsme un jāīsteno ekonomiskais izrāviens.

Prezidents norādīja, ka iepriekšējā valdība nav spējusi panākt stabilu nodokļu politiku, tāpēc šis arī būs viens no uzstādījumiem jaunajai valdībai.

Starp prioritātēm viņš minēja arī reālas reformas izglītībā un veselībā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: